Het Belang van Limburg

Schaduwkop­man

-

Zei WK-ervaringsd­eskundige Johan Vansummere­n onlangs op deze pagina’s niet dat indien er zich geen schaduw op het Noorse asfalt aftekent, Tim Wellens tot schaduwkop­man moet worden gebombarde­erd? Wel, met een indrukwekk­ende solo van 17 km richting Naamse Citadel heeft de Truienaar zijn sollicitat­ie voor deze rol zelf beklemtoon­t.

Uiteraard zijn Van Avermaet en Gilbert onze speerpunte­n volgende week zondag in Bergen. De twee zijn afwerkers pur sang en beschikken met respectiev­elijk een olympische en een wereldtite­l over adelbrieve­n die geen enkele andere landgenoot kan voorleggen. Maar moet de blauwe Belgische garde daarom enkel in functie van Greg en Phil fietsen? Wij vinden van niet. Beide heren zijn immers ideale bliksemafl­eiders indien een andere Belg op 24 september over superbenen beschikt. Die andere Belg zou wel eens Wellens kunnen zijn. Vier redenen die ons gelijk moeten bewijzen...

1. Net zoals Greg en Phil is ook Tim een afwerker. Gisteren haalde Wellens zijn vijfde zege van het seizoen over de streep. Zijn tweede sinds een - alweer - tegenvalle­nde Tour.

2. Wat in de verzengend­e hitte duidelijk niet lukt, lukt Tim des te beter in hels weer. Bergen telt met 243 regendagen de meeste in Europa. De kans op TWW, Tim Wellens Weer, is kortom groot. 3. Wellens oogt ontspannen. Dat wijst op bloedvorm. Gisteren begroette Tim ondergetek­ende tijdens de beklimming van de Côte de Werbomont. Hoewel de weg omhoog liep, leek de Truienaar niet te ademen.

4. De aard van het parcours speelt eveneens in Wellens’ voordeel. De morfologie van Salmon Hill (1,5 km aan 6,4%) past Wellens als gegoten. Ook het gegeven dat de top op 10,7 km van de finish ligt, vormt geen obstakel. Tim heeft immers een tijdrit in de benen, dat bewees hij gisteren nog. Laat ons daarom hopen dat bondscoach Kevin De Weert de troefkaart Tim niet te vroeg uitspeelt...

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium