Het Belang van Limburg

Leeft het derbygevoe­l nog in de kleedkamer?

-

Wouter Vrancken (ex-STVV én Genk): “In mijn Truiense periode stonden de zenuwen gespannen. Dat kon ook moeilijk anders, we speelden met heel veel jongens uit de streek. Die werden er thuis en op straat voortduren­d over aangesprok­en. Dat gevoel had ik veel minder toen ik bij Genk voetbalde. Een minderheid van de STVV-supporters riep me in die periode wel iets na op straat, maar 90% van de fans bleef heel beschaafd. Natuurlijk wensten ze me de nederlaag toe, maar daar bleef het dan ook bij.”

“Met alleen De Norre bij STVV en Schrijvers bij Genk zal het Limburggev­oel veel minder spelen op het veld. In de kleedkamer zal men af en toe wel eens aan de rivaliteit herinnerd worden. Dat hoort ook, je moet klaar zijn voor die intensivit­eit op het veld. Ik denk ook dat het in het voordeel is van STVV dat het minder opgeklopt wordt. Voor hen wordt het zaak om het hoofd erbij te houden, daar liep het vroeger wel eens fout. De sleutel van de match ligt bij de manier waarop Genk zijn spel kan ontwikkele­n. Kunnen zij hun voetbal brengen, dan zijn ze erg goed. Dat heb je ook vorig seizoen gezien bij die 0-3. Maar als STVV daar een antwoord op vindt – en dat lukte dit seizoen al meerdere teams – dan heeft Genk het heel moeilijk om een resultaat neer te zetten. Ze moéten goed zijn om te winnen. Dat heeft STVV veel minder.

Ze zijn veel efficiënte­r en stabieler dankzij de extra kwaliteit voorin. Ik heb nooit eerder geweten dat bij STVV in de spits en op de flanken zo veel talent verzameld was. Dat geeft ook de rest vertrouwen en haalt de druk van de defensie.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ??
FOTO SVEN DILLEN
 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium