Het Belang van Limburg

Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck pareert de kritiek “We steunen Weiler én we steunen Kums”

-

Na de tussen René Weiler en Sven Kums voelde Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck zich genoodzaak­t om te reageren. “Je kan alles op de coach steken, maar we gaan door met Weiler”, zei hij op Radio 1.

vaudeville

Van Holsbeeck had wel bochtenwer­k nodig om alle kritiek te pareren. “Een ontslag van René Weiler is niet aan de orde. Sinds zijn eerste dag hier kreeg René veel kritiek langs alle kanten. Nu kun je weer discussiër­en over de positie van Kums, maar na het uitvallen van Kara moest de coach een keuze maken om de schade achteraan te beperken. Het incident met Kums is zwaar opgeblazen. We weten dat Sven een goeie voetballer is, maar die jongen heeft al betere periodes gehad. Sowieso is dit niet leuk voor ons en niet voor hem, maar net daarom moeten we Sven steunen. Hij tekende hier immers voor vijf jaar. We laten Kums in geen geval vallen, net zoals we Weiler niet laten vallen. We staan unaniem achter onze trainer.”

Harde lijn

Zaterdag tegen Kortrijk zal de druk wel weer groot zijn. “We zijn vijf matchen ver”, vervolgde Van Holsbeeck. “Bekijk het objectief. Weiler heeft hier hard gewerkt. Twee jaar geleden bestormden de fans nog het veld om meer inzet te eisen, nu zorgt de trainer voor een harde lijn. Tot nu toe bereikte Weiler al zijn doelstelli­ngen. Weliswaar niet altijd met goed voetbal, maar hij blijft de juiste man op de juiste plaats. We steunen hem voor honderd procent.”

Dat de Zwitser Kums meedogenlo­os aanpakte na de wedstrijd tegen Bayern München, deert niet zo. “Weiler zegt altijd wat hij denkt. Zeker na een match”, aldus Van Holsbeeck. “Dan is hij een echte Zwitser die teert op zijn buikgevoel.”

 ?? FOTO PHN ?? Van Holsbeeck en Weiler gingen vorige week al in discussie.
FOTO PHN Van Holsbeeck en Weiler gingen vorige week al in discussie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium