Het Belang van Limburg

Kampioen zonder setverlies Diepenbeke­naar Ferre Grosemans beste in U9-reeks 1

- Gert SILLEN

Ferre Grosemans (C+30/1) geniet van een weekje rust. Niet als extraatje, omdat de jonge Diepenbeke­naar (C+30/1) de Vlaamse titel pakte bij de jongens van U9-reeks 1. “Neen, die korte sabbatperi­ode lag al langer vast”, vertelt mama Els Dexters. “Volgende week beginnen namelijk de wintertrai­ningen opnieuw. Een weekje geen tennis, om de batterijen eventjes op te laden.”

Ik ben een weddenscha­p met Ferre aangegaan. Als hij de finale zou winnen, zou ik mijn lange blonde haren laten knippen. Er is meer dan 20cm afgegaan

Dat Grosemans de titel pakte, kwam een beetje als een verrassing. Mama Els: “In de eindrankin­g behaalde hij de vierde plaats. De eerste ambitie was dan toch minstens één ronde overleven. Al de rest was mooi meegenomen. Ja, ik ben behoorlijk trots op mijn jongen. Ook omdat hij zonder setverlies Vlaams kampioen is geworden. Dat Vlaamse kampioensc­hap in zijn categorie was één groot vriendenfe­est. Net als Ferre behoorden zes andere finalisten tot het Kids Developmen­t Team. Ze kennen elkaar door en door.” Ook bijzonder aan dat VK is dat dit het eerste en enige U9-tornooi was dat Ferre onder mannen afwerkte. “Aan andere tornooien mochten ook meisjes deelnemen. Niet dat Ferre het niet leuk vond, maar hij speelde toch liever tegen jongens.”

Naast een winnaar hoort er bij een finale ook altijd onomkeerba­ar een verliezer. Maar bij deze finale bevond de verliezer zich zelfs in het winnaarska­mp. “Dat was ik”, verduideli­jkt Grosemans’ mama. “Ik ben een weddenscha­p met Ferre aangegaan. Als een soort motivatie. Als hij de

Mama Els DEXTERS finale zou winnen, zou ik mijn lange blonde haren laten knippen. En omdat ik een vrouw van mijn woord ben, is die knipbeurt ook effectief gebeurd. Meer dan twintig centimeter, die ik aan het goede doel Think Pink zal schenken, is er in afgegaan. Het is mijn dochter, die al enkele maanden geleden haar haren heeft geschonken aan het goede doel, die me op het idee had gebracht. Ondertusse­n ben ik mijn kort kapsel gewoon, al mis ik mijn haar wel. Ik weet nu ook dat ik nooit meer een weddenscha­p zal aangaan met Ferre (lacht).”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium