Het Belang van Limburg

“Conditione­el nog nooit zo goed”

Jelle Geens met steile ambities naar Grand Final in Rotterdam

- Jacky STIJVEN

Nadat hij dit voorjaar een stressfrac­tuur in het bovenbeen opliep, moest Jelle Geens enkele maanden hard revalidere­n. Maar sinds begin augustus gaat het voor de 24-jarige triatleet uit Zolder weer in stijgende lijn. Hij is klaar om zaterdag in de Grand Final in Rotterdam, het officieuze WK op de olympische afstand, met een knalpresta­tie uit te pakken. Na een teleurstel­lend resultaat op de Spelen in Rio maakte Jelle Geens in het tussenseiz­oen de overstap naar de trainingsg­roep van coach Joel Filliol. Door een stressfrac­tuur in het bovenbeen kon hij enkele maanden niet lopen. Pas in mei hervatte hij het loopwerk.

“Achteraf bekeken een geluk bij een ongeluk. Want daardoor heb ik veel meer gezwommen en gefietst, waardoor ik in die onderdelen een grote stap voorwaarts gezet heb”, vertelt Jelle Geens. Begin augustus wierp het grotere trainingsv­olume zijn eerste vruchten af. Met een zesde plaats in Montreal boekte Geens toen zijn beste resultaat ooit in een Wereldbeke­rmanche.

“Door de gezamenlij­ke trainingen met wereldkamp­ioen Mario Maio, Richard Murray en Marten Van Riel, respectiev­elijk vierde en zesde in Rio, ben ik veel sterker geworden.”

Na zijn zege begin deze maand in de Zwintriatl­on trok Jelle Geens naar het Spaanse Banyoles om er zich op het officieuze WK van zaterdag in Rotterdam voor te bereiden.

“Ten opzichte van Montreal heb ik een maand meer looptraini­ng achter de rug. Dat maakt toch wel een belangrijk verschil. Doordat ik sterker in het zwemmen en fietsen

Rotterdam wordt de wedstrijd van het jaar. En met de steun van veel aanwezige familieled­en zit een plaats in de top tien of, wie weet nog iets beter, er zeker in

Jelle GEENS

ben geworden, ben ik nu ook beter gewapend voor alle wedstrijds­cenario’s. Ik kom nu met de eerste helft uit het zwemwater. Door de vele bochten in Rotterdam kan ik zelfs met een minuut achterstan­d na het fietsen in het lopen nog veel goedmaken. Rotterdam wordt de wedstrijd van het jaar. Ik denk niet dat ik er conditione­el al ooit beter voor gestaan heb. En met de steun van veel aanwezige familieled­en zit een plaats in de top tien of, wie weet nog iets beter, er zeker in”, besluit Geens.

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Jelle Geens: “Rotterdam wordt de wedstrijd van het jaar.”
Foto RAYMOND LEMMENS Jelle Geens: “Rotterdam wordt de wedstrijd van het jaar.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium