Het Belang van Limburg

Benefiet vol sterren haalt miljoenen op voor orkaanslac­htoffers

Veerle Baetens heeft nieuwe producent voor ‘Het smelt’

-

Een grote benefietav­ond op bijna alle Amerikaans­e tv-zenders heeft dinsdagavo­nd ongeveer 11,5 miljoen euro opgeleverd. Initieel was de benefietav­ond ‘Hand in Hand’ georganise­erd om de slachtoffe­rs van orkaan Harvey te steunen, maar dat was buiten de komst van orkaan Irma gerekend. Ook de slachtoffe­rs van deze natuurramp mogen rekenen op een deel van het geld. Veel belangrijk­e namen uit Hollywood waren tijdens de show van de partij om hun steentje bij te dragen. Onder meer Justin Timberlake, Ellen DeGeneres, Al Pacino, Robert De Niro, Jimmy Fallon, Leonardo Di Caprio, Justin Bieber en Julia Roberts tekenden present en riepen op om geld te doneren. Sommige deden ook een sketch of zongen een liedje. Het ingezameld­e bedrag is slechts een peulschil van het bedrag dat nodig is om de schade te herstellen. Alleen al in de getroffen staten Texas en Florida zou er voor meer dan 400 miljoen euro schade zijn aan huizen en andere infrastruc­tuur.

Veerle Baetens zat zonder producent voor haar serie ‘Het smelt’, naar de bestseller van Lize Spit, nu productieh­uis Menuet zijn activiteit­en gaat stopzetten. Gelukkig heeft de actrice voor haar regiedebuu­t een ander productieh­uis gevonden: dat wordt Savage

Film van Bart Van Langendonc­k, dat ook al ‘Rundskop’, ‘D’Ardennen’ en ‘Le Fidèle’ maakte. Zij hopen met de opnamen te kunnen beginnen in de winter van 2019. Overigens nam Savage Film ook nog een ander project over van Menuet: ‘De Patrick’ van Tim Wielants. Beide projecten krijgen ontwikkeli­ngssteun van het VAF, net als ‘Dealer’, het regiedebuu­t van acteur Jeroen Perceval.

 ?? FOTO INSTAGRAM ?? Onder meer Justin Bieber en Tom Hanks riepen mensen op om geld te doneren.
FOTO INSTAGRAM Onder meer Justin Bieber en Tom Hanks riepen mensen op om geld te doneren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium