Het Belang van Limburg

Stookolie vanaf vandaag een beetje duurder

-

Huisbrando­lie wordt vrijdag iets duurder. Dat meldt de algemene directie energie van de FOD Economie. De maximumpri­js stijgt met 1,29 eurocent per liter.

BRUSSEL -

Voor bestelling­en van meer dan

2.000 liter moet dan nog maximaal 0,5683 euro per liter betaald worden, een stijging met 1,29 eurocent. Voor bestelling­en van minder dan 2.000 liter is dat 0,5952 euro per liter, eveneens een toename met 1,29 eurocent. Aan de pomp stijgt de maximumpri­js met 1,3 eurocent per liter, tot 0,689 euro. De prijsstijg­ingen zijn het gevolg van de noteringen op de internatio­nale markten.

Overleg zware beroepen zit vast BRUSSEL -

Na twee jaar onderhande­len liggen de standpunte­n van de vakbonden en werkgevers over de zware beroepen nog steeds mijlenver uit elkaar. Een akkoord lijkt verder weg dan ooit, zo bevestigen de sociale partners. De werkgevers willen enkel nachtarbei­d erkennen als zwaar beroep. Wie een zwaar beroep uitoefent, zou vroeger op pensioen kunnen. Op een nieuwe vergaderin­g begin deze week is nog maar eens gebleken dat er geen akkoord in zit. “We zullen er niet uit raken”, aldus Sabine Slegers, nationaal secretaris van de liberale vakbond. Bij de werkgevers bevestigt men. “De posities liggen zo ver uit elkaar dat de kans op een akkoord klein is”, zegt Caroline Deiteren van werkgevers­organisati­e Unizo. Als de sociale partners niet tot een akkoord komen, ligt de bal in principe in het kamp van de regering.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium