Het Belang van Limburg

“Neen, wij zijn geen favoriet”

- Gunter SCHOOFS

1

“We kenden een zeer turbulente aanloop naar het seizoen. Er was het plotse vertrek van Ivan Leko en nadien kwam er snel een einde aan de samenwerki­ng met Bartolomé Marquez. Bovendien waren er ook wat nieuwe gezichten die moesten ingepast worden. Na zes speeldagen kunnen we niet anders dan tevreden terugblikk­en op een geslaagde start. De nieuwkomer­s tonen hun meerwaarde en talenten als De Sart, De Norre en Pirard zetten hun progressie knap verder. En of ik momenteel een gelukkige voorzitter ben. Het draait goed.”

2

“Zeker niet. Genk heeft op papier een ijzersterk team, daar verandert hun iets mindere start helemaal niets aan. Iedereen binnen onze club beseft dat bij hen heel wat potentieel aanwezig is. Ik verwacht dat de druk bij Genk zeker zo groot zal zijn. Gezien hun ambities zijn ze verplicht vol voor de winst te gaan. Ze zullen snel naar de top van de klassering willen klimmen om de aansluitin­g met de top niet te missen. Neen, STVV is geen favoriet, laat dat duidelijk zijn.”

3

“Bij elke wedstrijd komt er een gezonde dosis spanning kijken, maar ik zou liegen moest ik beweren dat deze wedstrijd aanvoelt als alle andere. Ik heb datzelfde derbygevoe­l dat ook onze supporters meedragen. Uiteraard kijken we hier al een tijdje naar uit. De match tegen Genk staat zoals elk jaar aangestipt in de agenda van iedere Haspengouw­er, iedere supporter. Ook in de mijne.”

Bij elke wedstrijd komt er een gezonde dosis spanning kijken, maar ik zou liegen moest ik beweren dat deze wedstrijd aanvoelt als alle andere

Marieke HÖFTE

4

“STVV en Genk hebben de laatste jaren een uitstekend­e verstandho­uding op bestuurs- en clubniveau. Er is veel wederzijds respect. De ontvangst is bij beide kampen zeer hartelijk en sportief. Voetbal zoals het hoort te zijn, toch? Op het veld zal er zaterdag een gezonde rivaliteit heersen, tussen bestuursle­den onderling valt daar nauwelijks wat van te merken.”

5

“Moeilijk te voorspelle­n maar ik ga toch voor een 3-1, net als 2 jaar geleden. Toen was dat hier één groot feest. We zitten nu in eenzelfde goede flow en verloren thuis nog geen punt. Dat geeft ons het volste vertrouwen om een positief resultaat neer te zetten. We willen graag een vervolg breien aan onze knappe reeks. Dit verhaal mag van mij nog even blijven duren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium