Het Belang van Limburg

“Lastiger dan vorig seizoen”

- Marnik GEUKENS

“Het was niet de start die we voor ogen hadden, we hoopten op meer dan 8 op 18. Er zijn wel objectieve verklaring­en voor de wisselvall­ige resultaten: blessures, spelers met een verstoorde voorbereid­ing, nieuwkomer­s die nog moeten worden ingepast… Ook voetballen­d kunnen we nog beter. Ik ben ervan overtuigd dat we over voldoende talent beschikken om straks het vooropgeze­tte doel - de top 3 - te bereiken. Deze spelersgro­ep bezit over genoeg mogelijkhe­den om verdere stappen te zetten naar het voetbal dat we willen en kunnen brengen. En onze technische staf is sterk genoeg om tactisch alles in een juiste vorm te gieten.”

“Wij trekken in elk geval met heel veel respect naar Stayen. Eerlijk gezegd: ik had niet verwacht dat STVV al zo snel zo’n sterke resultaten zou kunnen neerzetten. Er zat toch een vrij groot verloop in hun spelersker­n, met onder meer Peeters en Gerkens moesten ze sterkhoude­rs vervangen. Dat is op heel korte termijn heel efficiënt gebeurd. Hun ploeg oogt stabiel en zit in een bepaalde flow. Maar dat wil niet zeggen dat wij nu plots met schrik naar Sint-Truiden moeten trekken. Wij hebben erg veel kwaliteit in onze groep en daar moeten we rotsvast in geloven. Als we op dreef zijn, kunnen we heel goed voetballen. Dat hebben we onder meer vorig seizoen nog op Stayen getoond.”

“Ik ben zelden nerveus voor een voetbalmat­ch. De reden is simpel: ik moet niet meespelen en heb daarom geen impact op het resultaat. De Limburgse derby houdt me wel meer bezig dan een andere wedstrijd. Ik woon en werk in Limburg, dan word je er automatisc­h vaak over aangesprok­en. Ook door STVV-supporters, waarmee ik trouwens nauw samenwerk. (Lacht) Alleen daarom al hoop ik dat we het zaterdag halen, dat maakt het volgende week op het werk een stuk aangenamer. Of ik van plan ben om voor de wedstrijd de spelers toe te spreken in de kleedkamer? Dat doe ik enkel op uitnodigin­g van de coach, de kleedkamer is zijn werkterrei­n.”

“De ontvangst is altijd hartelijk, de verstandho­uding tussen de twee Limburgse eersteklas­sers is prima. Natuurlijk supportere­n wij allemaal fanatiek voor ons eigen team, maar we tonen respect voor de tegenparti­j. Het incident met toenmalig algemeen directeur Dirk Degraen op Stayen enkele jaren geleden? Dat had niets te maken met de relatie tussen beide clubs. In de hoofdtribu­ne zitten niet alleen bestuurder­s maar ook supporters, bij wie het potje kan overkoken. Ik zie STVV het overigens graag goed doen in de competitie. Zolang de zes punten in onze onderlinge duels maar naar Genk komen, mogen zij van mij elke match winnen.”

“Ik houd het op 2-3. Ik verwacht een heel open wedstrijd met veel goals. Wij proberen ook buitenshui­s dominant te zijn en STVV zal zich voor eigen publiek zeker niet wegsteken. Ik weet dat STVV dit seizoen al vaak toesloeg in de slotfase, toch ligt de sleutel van de match voor mij in de eerste helft. Kunnen we daar de wedstrijd naar ons toetrekken, dan ziet het er goed uit. Ik verwacht dus een heel andere match dan vorig seizoen. Toen hadden we het onverwacht makkelijk en stond het bij de rust al 0-3. STVV oogt nu sterker en stabieler, een makkelijke avond wordt het geenszins.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium