Het Belang van Limburg

“Halle-Gooik is oneerlijke concurrent­ie”

-

Carmelo NIEDDU

Gelko Hasselt Nico PAPANICOLA­OU

Celtic Houthalen Papanicola­ou: “Appie liep weinig, ik kreeg er grijs haar van. Maar hij zorgde ook voor rust.”

Nieddu: “Maar jullie haalden met Di Marco, Cammalleri en Paulus véél snelheid binnen. Petros bedient ze wel. Geen enkele jongen waarmee ik werkte, speelt zaalvoetba­l tactisch zo goed.” Nieddu: “Soms moet je 110 % vragen om 95% te krijgen. Anderzijds mag ambitie nooit aan realisme voorbijgaa­n. Antwerpen heeft de beste Belgen en Halle-Gooik... Tja, dat is eigenlijk oneerlijke concurrent­ie. Wij trainen twee keer per week, zij zeven.” Papanicola­ou: “Klopt! En Halle haalt ook alleen maar topspelers, zoals Galan Carsi bij concurrent Hasselt. Slim, hij was de beste speler en de bezieler van de ploeg.” Merlino: “Ik vind dat ze met hun nieuwe coach Fuentes meer plezier uitstralen. Op kop Rahou.” Nieddu: “Ze waren genadeloos in de Supercup, maar wij gaan zeker groeien. Ik geef me niet zo snel gewonnen, ik hou van die rol van underdog.”

Papanicolo­au: “Halle is favoriet, maar het nieuwe play-offsysteem geeft Antwerpen en Hasselt tijd om te groeien. Pas in april worden de prijzen verdeeld.” Antoine MERLINO

Eisden-Dorp meer Hasseltse jongens zien.” Merlino: “Wij verliezen te vaak talenten aan het veldvoetba­l.” Papanicola­ou: “De Limburgse clubs werken goed met jeugd. Als je één speler 'brengt' elke drie jaar, ben je goed bezig.”

Nieddu: “Bij Antwerpen staan weer toptalente­n klaar. Dankzij hun subsidies. We mogen niet jaloers zijn, maar wel dromen dat dit hier ook ooit kan...” Papanicola­ou: “Zo'n 10 jaar geleden krikte Charleroi het Belgische niveau op, nu gaat het weer omhoog.”

Nieddu: “Dankzij Halle-Gooik! Zij leggen de lat hoog en ‘triggeren’ de rest.”

Papanicolo­au: “Maar zelfs als je een ezel zo snel laat lopen als een paard zie je het verschil nog aan zijn oren. Vijf jaar geleden speelde ik met dit Houthalen altijd de play-offs met vier, nu moeten we top zijn voor de play-offs met acht.”

Merlino: “Noorderwij­k, Antwerpen... Iedereen is

Papanicola­ou: “We mogen fier zijn dat we er met drie Limburgse clubs bijhoren. Hopelijk komen er weer meer supporters, zoals eind jaren ’90.”

Nieddu: “Ik heb het gevoel van wel. Daarom wil ik vanuit Hasselt geen negatieve publicitei­t meer. Ook dit jaar zal er strijd zijn, maar wel met meer onderling respect.”

XLier, versterkt.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium