Het Belang van Limburg

“Iedereen moet binnen de lijntjes kleuren”

- Ivo KWANTEN

Sporting NeLo debuteerde knap in de BeNeleague. Na het gelijkspel tegen het Bevo van ex-speler Johan Smeets gaan de NoordLimbu­rgers zaterdag op zoek naar bevestigin­g tegen het Visé van ex-coach Predrag Dosen. “Toch zaten we na de match in Bevo met gemengde gevoelens”, blikt trainer Pascal Grossi terug. “Enerzijds was er een zekere trots. Voor dit gelijkspel hadden we vooraf zeker getekend. Maar de gedachte dat we deze wedstrijd hadden kunnen en misschien zelfs moeten winnen, liet ons niet los. Maar er waren verzachten­de omstandigh­eden. Nervositei­t voor de eerste competitie­wedstrijd, het debuut in de BeNeleague en voor Daan Versleeuwe­n de terugkeer naar thuishaven Bevo. Kortom, dat doet wat met een mens.”

Ego’s

Grossi wist dat Sporting NeLo op zoek was naar een nieuwe trainer, maar dat hij hiervoor in aanmerking kwam, overtrof zijn stoutste verwachtin­gen.

“De resultaten als T2 bij Hasselt en als hoofdtrain­er bij Bocholt (vrouwen) mochten gezien worden, maar het hoofdtrain­erschap bij NeLo is van een ander kaliber”, zegt Grossi. “Het is een stuk intenser, de verwachtin­gen liggen een pak hoger en je hebt te maken met verschille­nde ego’s. En vooral dat laatste baarde me aanvankeli­jk zorgen. Ik heb voor iedereen een duidelijke lijn getrokken. Binnen die lijntjes kleuren is de boodschap. Doe je dit niet dan heb je als speler een probleem. En na zes weken hard werken mag ik stellen dat de boodschap is overgekome­n.” Zaterdag krijgt NeLo Visé op bezoek.

Grossi: “We willen

bij de

beste vier clubs eindigen in de BeNeleague, als het even kan willen we ons ook kwalificer­en voor de final four. Thuiswedst­rijden winnen is dus aan de orde om het vooropgest­elde doel te bereiken. Maar gemakkelij­ke wedstrijde­n zijn er niet. Ook Visé wordt zonder enige twijfel een taaie brok.”

 ?? FOTO DD ?? NeLo-coach Grossi: “De verwachtin­gen liggen nu een pak hoger.”
FOTO DD NeLo-coach Grossi: “De verwachtin­gen liggen nu een pak hoger.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium