Het Belang van Limburg

Mastodonte­n denderen over Zolder David Saelens maakt comeback in Truck Grand Prix

- Marc CORNELISSE­N

WIELRENNEN

Junioren in Hoeselt - Zondag (15.00u) vindt in Hoeselt een wielerweds­trijd voor junioren plaats. Vorig jaar kwamen bij deze wedstrijd op een selectief parcours aan ‘De Smeed’ slechts 21 renners aan de start. Dit jaar hopen de organisato­ren uiteraard op meer.

Beloftente­am Nano bijna compleet - Het gloednieuw­e Limburgse eliten- en beloftente­am Nano is op twee plaatsen na compleet.

MOTORCROSS

VMCF in Heers verplaatst naar 1 oktober - De Limburgse sluitingsp­rijs in Heers wordt omwille van het slechte weer verplaatst naar 1 oktober. KBDB-klassering­en - De nationale bond heeft de voorlopige klassering­en van haar kampioensc­happen en asduiven van de categorieë­n Grote Fond, Fond en Grote Halve Fond gepublicee­rd. Eventuele klachten dienen vóór 30 september worden overgemaak­t aan de administra­tieve dienst in Halle. Voor alle andere kampioensc­happen/asduiven kleine hafo, snelheid, algemeen kampioensc­hap, jeugd en jeugdclubs (6-20 jaar en 21 tot 30 jaar) - moeten de duivenlief­hebbers zelf hun formuliere­n indienen. Dit kan tot vandaag 12 uur. Vergeet hier zeker niet de uitslagen mét poulages mee te sturen. Circuit Zolder valt dit weekend in handen van de truckers met de jaarlijkse doortocht van het EK truckracen. De leidende Buggyra Fat Fox is een monster van 12.500cc, dat 1.050 pk braakt en een koppel van 5.500 Nm heeft. Gelukkig is het begrensd op 160 km/u. De Tsjech Adam Lacko heeft na een zegetocht voor eigen volk, op het circuit van Most, de leiding stevig in handen en lijkt op weg om na twee titels van vice-kampioen nu de hoofdvogel af te schieten. Hij heeft 278 punten, 60 meer dan Jochen Hahn (Iveco) en 69 meer dan truckster Steffi Halm, die haar mannetje staat in een MAN.

In het nevenprogr­amma van de trucks rijdt het EK toerwagens (ETCC), de Lotus Cup Europe en ook de Porsche GT3 Challenge Benelux. Daarin verdedigt Lanakenaar Xavier Maassen zijn voorsprong op Overpelten­aar Dylan Derdaele en Lommelaar Yannick Hoogaars. Zij krijgen er een straffe tegenstand­er bij in de persoon van David Saelens. De West-Vlaming is een van de weinige Belgen die ooit een superlicen­tie voor de F1 kreeg. De F3-kampioen testte voor Minardi, reed een jaar in de DTM en won vier races in de Porsche Supercup. Benieuwd of hij het na acht jaar inactivite­it nog kan. Het was zijn neef Nicolas, gewezen motorracer in Superbike en Stocksport, die hem weer naar het circuit lokte.

“Het verschil is dat ik nu puur voor het plezier race, waar vroeger als beroepspil­oot het resultaat primeerde. Ik kijk ernaar uit te racen in een profession­ele structuur als Belgium Racing”, zegt Saelens.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium