Het Belang van Limburg

“Mooiste nummer dat er is”

Simon Robben waagt zijn kans in 3.000m steeple op BK jeugd

- Jacky STIJVEN

Een week na de kadetten en scholieren zijn zondag in Huizingen ook de juniors en beloften aan hun Belgisch pistekampi­oenschap toe. Bij de juniors heeft eerstejaar­s Simon Robben in de 3.000m steeple de snelste tijd van alle deelnemers achter zijn naam staan. “Ik spreek me niet uit over de titel, in de steeple kan er van alles gebeuren”, blikt de 18-jarige Nieuwerker­kenaar vooruit. Vorig weekend kregen de nationale jeugdkampi­oenschappe­n met veel wind en regen af te rekenen. En voor zondag ziet het er ook al niet zo best uit. Steeplelop­er Simon Robben kan het niet deren, hij is niet vies van wat water.

“Ik hou van de waterbak en vind ook de afwisselin­g in het steeplelop­en fijn. Voor mij is de 3.000m steeple dan ook het mooiste atletieknu­mmer dat er is”, zegt de 18jarige bij TACT aangeslote­n atleet uit Nieuwerker­ken.

Als laatstejaa­rsscholier versierde hij vorige zomer al een bronzen medaille op het BK 2.000m steeple. Met 9.50.36 heeft hij van alle deelnemers aan de 3.000m steeple zondag de snelste tijd achter zijn naam staan.

“Ik spreek me niet uit over de titel, in de steeple kan er immers van alles gebeuren. Ik weet wel dat mijn conditie voor het einde van het seizoen goed is”, laat Robben niet echt in zijn kaarten kijken. Zijn debuut in de steeple, eind mei op de Vlaamse kampioensc­happen in Heusden, ging heel goed. De Limburgse kampioensc­happen eind juli in Tessenderl­o een stuk minder.

Studies geneeskund­e

“Maar toen was ik pas terug van vakantie . Na het BK haal ik er een week de riem af. Daarna begin ik op te bouwen voor het veldlopen. Eind deze maand begin ik in Leuven aan de opleiding geneeskund­e. Dan sluit ik ook aan bij de trainingsg­roep van Wim Wouters. Na jaren competitie gespeeld te hebben, ben ik ondertusse­n gestopt met basketten”, besluit Simon Robben.

 ?? Foto MIST ?? Simon Robben.
Foto MIST Simon Robben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium