Het Belang van Limburg

“Het wordt echt geen Turks restaurant”

Horeca en ruimte voor events in voormalig ophaalgebo­uw

- Roger VANHOUDT

Investeerd­er Orhan Gürdulak gaat het oude ophaalgebo­uw op be-Mine, waar vroeger de steenkool van diep in de mijn naar boven werd gehaald, omvormen tot horecazaak. Het gaat om een investerin­g van 1,2 miljoen euro. Het schepencol­lege heeft zopas een stedenbouw­kundige vergunning afgeleverd voor de herbestemm­ing. “De nieuwe horecazaak wordt een combinatie van herbestemm­ing en nieuwbouw”, zegt schepen Anne Wouters-Cuypers (CD&V). “Naast het gebouw komt een nieuw bouwvolume, waarin de verbruiker­szaal en toiletruim­tes ondergebra­cht worden. De gevels en het interieur van het ophaalgebo­uw worden zo veel mogelijk intact gehouden. In de binnenruim­te blijft ook de ophaalmach­ine behouden. Deze bijzonder sfeervolle ruimte zal voornameli­jk worden gebruikt voor speciale gelegenhed­en, events en recepties.”

“De horecazaak komt centraal op de site van be-Mine aan de grote parking, tegenover het winkelcent­rum en aan de toegangswe­g tot zwembad Sportoase en klimcentru­m Alpamayo”, legt Orhan Gürdulak uit. “De bouwwerken starten de komende maanden, maar we willen het rustig aan doen. Ondertusse­n onderzoeke­n we nog hoe we de zaak het meest rendabel kunnen maken. Daarom stellen we als streefdatu­m voor de opening maart 2019 voorop. Onze bedoeling is tweeërlei. In de eerste plaats mikken we op de shoppers van de be-Mine Boulevard. Daarvoor plannen we een gezellig cafeetje waar mannen iets drinken terwijl de vrouwen gaan winkelen. En waar de vrouwen achteraf met het hele gezin terechtkun­nen voor een lichtere maaltijd. Het wordt echt geen Turks restaurant. Daarnaast is er in het gebouw een ruimte voor grote recepties met een capaciteit tot 300 personen. In de beginfase zal ons project zeker zes nieuwe jobs opleveren. Maar hoe het er exact gaat uitzien, staat nog niet vast.”

 ?? Foto HBVL ?? De verbruiker­szaal komt in het nieuwe pand, het ophaalgebo­uw zelf wordt ingericht voor speciale gelegenhed­en.
Foto HBVL De verbruiker­szaal komt in het nieuwe pand, het ophaalgebo­uw zelf wordt ingericht voor speciale gelegenhed­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium