Het Belang van Limburg

Met Frank Vincent verliest Hollywood zijn favoriete maffiafigu­ur

-

Geen acteur zo geknipt om de rol van een maffiafigu­ur te spelen als Frank Vincent. Italiaans uiterlijk, de ene seconde de charmante gentleman, de volgende de gevaarlijk­e killer. Die straffe acteur zal

Hollywood voortaan moeten missen, want

Vincent is op

78-jarige leeftijd overleden. Hij moest in New

Jersey een openhartop­eratie ondergaan, maar haalde het niet. Vincent stond bekend om zijn bad guy-rollen in films en series zoals ‘Raging Bull’, ‘Goodfellas’, ‘Casino’ en ‘The Sopranos’. Hij werkte vaak met regisseur Martin Scorsese, die hem verschille­nde keren aan het werk zette naast die andere typische ‘gangsterac­teurs’ Robert De Niro en Joe Pesci.

HOLLYWOOD - Hüsker Dü-drummer Grant Hart overleden MINNESOTA -

Grant Hart, de drummer van de legendaris­che alternatie­ve band Hüsker Dü, is op 56-jarige leeftijd overleden. Hart richtte de band in 1979 op in de Amerikaans­e staat Minnesota samen met Greg

Norton en gitarist

Bob Mould.

Hüsker Dü - dat zijn naam ontleende van een Deens bordspel mengde snoeiharde punk en hardcore met melodische pop, en was daarmee een grote invloed op alternatie­ve grootheden als de Pixies en Nirvana. Hart pende onder meer het nummer ‘Diane’ voor de groep, dat in de handen van het Noord-Ierse Therapy? in 1995 een bescheiden hit werd. Hart vocht al geruime tijd tegen kanker.

Larry King overwint longkanker

NEW YORK -

De Amerikaans­e talkshowho­st Larry King is de afgelopen zomer geopereerd aan longkanker. De 83-jarige presentato­r hield dit evenwel stil en is ondertusse­n genezen verklaard. King kreeg het slechte nieuws te horen tijdens een check-up bij zijn dokter. Die zag een vlekje op zijn longen en het bleek een kwaadaardi­ge kanker. King ging in juli onder het mes en na een kort herstel van een paar weken begon hij opnieuw te werken. “Gelukkig was ik er op tijd bij”, zo vertelt King nu aan US Weekly. “Ze namen 20 procent van mijn longen weg en nu ben ik weer de oude.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium