Het Belang van Limburg

“Ze gaf me het ultieme cadeau”

Selena Gomez kreeg nier van hartsvrien­din

- Tom VETS

Tieneridoo­l Selena Gomez (25) heeft enkele maanden geleden een niertransp­lantatie ondergaan. Dat maakte de zangeres en actrice zelf bekend via Instagram. Actrice Francia Raisa (29) stond een nier af aan haar goede vriendin Gomez die al geruime tijd sukkelt met haar gezondheid door de auto-immuunziek­te lupus. Gomez heeft onthuld waarom ze afgelopen zomer zo weinig van zich liet horen. De Amerikaans­e zangeres onderging in alle discretie een niertransp­lantatie en moest geruime tijd herstellen. Ze maakte het nieuws zelf bekend om foute geruchten voor te zijn. “Vanwege mijn lupus moest ik een niertransp­lantatie ondergaan”, schreef Selena, die al langer kampt met de auto-immuunziek­te, op Instagram bij enkele foto's waarop ze naast haar goede vriendin, actrice Francia Raisa (29), in het ziekenhuis ligt. Er werden ook foto's vrijgegeve­n van haar litteken en van Selena's lichaam vanaf de zijkant. Selena schrijft dat ze het hele verhaal wil delen met haar fans, zoals ze dat altijd heeft gedaan, maar pas op een later moment. “Nu wil ik publiekeli­jk mijn familie en geweldige artsen bedanken voor alles wat ze voor en na de operatie voor mij hebben gedaan.” Ook bedankt ze Francia, die haar “het ultieme cadeau” heeft gegeven. Francia was op haar beurt dankbaar dat God haar een nier toevertrou­wd had, zodat ze niet alleen een leven kon redden, maar waardoor ook haar eigen leven veranderd is.

Geheim

Gomez raakte als tiener bekend door series als ‘Hannah Montana’ en ‘Wizards of Waverly Place’ op Disney Channel. In 2009 richtte ze ook haar pijlen op de muziekwere­ld met haar eerste soloalbum ‘Kiss & Tell’. Sindsdien haalde ze ook regelmatig het nieuws met bekende liefjes als JusSelena tin Bieber, Nick Jonas en huidige lover The Weeknd. Het afgelopen jaar scoorde Gomez diverse hitjes waarvan 'It Ain't Me' in Vlaanderen de top vijf haalde. Door de auto-immuunziek­te moest ze geregeld concerten afzeggen.

Het nieuws van de transplant­atie werd geheim gehouden, om te kijken of de nier niet werd afgestoten. "Ik weet dat er fans waren die in de gaten hadden dat ik geen gehoor gaf op de sociale media, maar op dat moment kon ik echt niet reageren", zegt Gomez. "Ik hoop dat ze dat begrijpen." Lupus is een typisch vrouwelijk­e ziekte. Negen op de tien lupus-patiënten zijn vrouwen. De ziekte manifestee­rt zich al op jonge leeftijd en is ongeneesli­jk. Veel patiënten kunnen de ziekte onder controle houden en met medicatie een normaal leven leiden. Bij een minderheid worden belangrijk­e organen aangetast.

Gomez lijdt een vrij ernstige vorm van lupus. Twee jaar geleden moest ze na een nieuwe uitbraak van de ziekte haar Stars Dance Tour staken om een chemothera­pie te ondergaan.

 ?? GOMEZ
Foto PHOTO NEWS
GOMEZ ?? Actrice Francia Raisa stond een nier af aan haar goede vriendin Selena Gomez. Selena deelde ook een foto van haar litteken.
GOMEZ Foto PHOTO NEWS GOMEZ Actrice Francia Raisa stond een nier af aan haar goede vriendin Selena Gomez. Selena deelde ook een foto van haar litteken.
 ?? FOTO INSTAGRAM SELENA ??
FOTO INSTAGRAM SELENA
 ?? FOTO INSTAGRAM SELENA ??
FOTO INSTAGRAM SELENA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium