Het Belang van Limburg

“Bloemen en 15 euro na vinden van rubber in babyvoedin­g”

-

Toen Nina Kums (29) uit Zonhoven haar zoontje Lucas babyvoedin­g van Nutrilon te eten gaf, trof ze in het papje een stukje rubber aan. Nina maakte haar beklag bij producent Nutricia. Ze krijgt een schadeverg­oeding. Vijftien euro, en een bos bloemen, indien gewenst. Hoe het rubbertje in het papje kon belanden, wordt nog onderzocht.

ZONHOVEN -

Lucas had net zijn eerste verjaardag gevierd, toen Nina hem een potje Nutrilon voorschote­lde en het papje inlepelde. “Maar op een gegeven ogenblik keek ik in het potje, en zag ik dat er een stuk rubber tussen de voeding stak. Het was een drietal centimeter groot, groot genoeg voor een zuigeling om zich ernstig te verslikken, of zelfs te stikken.” “Ik was zo geschrokke­n dat ik meteen Nutricia heb gecontacte­erd om dit te melden. Ze toonden veel begrip, en waren erg vriendelij­k. Ze vroegen om het stukje rubber en het potje op te sturen zodat ze dit in het labo konden onderzoeke­n.”

Schadeverg­oeding

“Ik kreeg, bij wijze van compensati­e, een waardebon van vijftien euro toegestuur­d. Ik had Nutricia ook niet verwittigd omdat ik geld verwachtte, maar vijftien euro vind ik dan wel weer wat belachelij­k. Als ze toch vinden dat ze me moeten vergoeden, laat het dan ook correct zijn. Mijn kind had doodziek kunnen zijn, ik heb hier heel wat tijd in gestoken. De verzending alleen al kostte acht euro. Ik heb hen dan ook opnieuw gecontacte­erd en gevraagd of ze zich niet schaamden met zo’n belachelij­k bedrag? Ze zeiden vriendelij­k dat ze begrip hadden voor mijn standpunt, maar bleven bij het hunne. Ze konden eventueel wel nog een bos bloemen opsturen...”

“Enige melding”

“We begrijpen dat deze mensen geschrokke­n zijn”, zegt Nutricia. “Maar als wij een compensati­e aanbieden in de vorm van waardebonn­en, dan is dat om hen te bedanken voor hun melding, en niet omdat wij toegeven iets fout te hebben gedaan. Hun verzending­skosten zijn vergoed, en ze krijgen er iets bovenop. Wij menen dat dit voldoende is.”

“We gaan nu na hoe dit stukje rubber in de voeding terecht kon komen. Het is alvast de enige melding van deze aard die we hebben ontvangen. Ook voor ons is dit schrikken, omdat wij voeding produceren voor een zeer kwetsbare groep. Daarom screenen we regelmatig tijdens en na het productiep­roces. Als we de resultaten kennen, brengen we de ouders als eersten op de hoogte.”

 ?? FOTO HBVL ?? Het bewuste stukje rubber.
FOTO HBVL Het bewuste stukje rubber.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium