Het Belang van Limburg

“Ik blijf neutraal”

- Gunter SCHOOFS

Casper De Norre is straks de enige Limburger bij STVV. In zijn familieen vriendenkr­ing heerst dan nog algemene verdeeldhe­id vanavond op Stayen. “Ik heb in totaal 16 tickets moeten verdelen. Ik denk 10 voor STVV-supporters, 6 voor Genkies”, aldus De Norre, die zelfs trouwe fan opa Eddy niet helemaal naar STVV-kant krijgt. Herkenaar Casper De Norre werd afgelopen week bestookt met aanvragen door familie en vrienden. Allemaal wilden ze erbij zijn in de Limburgse derby. “Ik heb in totaal 16 tickets verdeeld”, wist Casper te vertellen na de laatste training. “Maar die 16 mensen zijn lang niet allemaal STVV-fan. Laat ons zeggen dat de verhouding 10 tegenover 6 is. Ach, we zullen zaterdagav­ond wel zien wie aan het langste eind trekt, ik probeer er allemaal niet te veel over na te denken. Ik laat me niet opjutten. Niet door vrienden, niet door familie.”

Opa fan van Genk

Strafst van al is dat Eddy De Norre, de opa van Casper zelfs niet voluit het kamp van de Kanaries kiest.

Deze week stond Eddy nog in de Luminus Arena als winnaar van de wedstrijd rond de verkiezing van de HBVL-Speler van de Maand augustus voor … KRC Genk. Eddy De Norre voorspelde dat Siebe Schrijvers winnaar zou worden bij KRC en zat het dichtst in de buurt met de schiftings­vraag. Wat maakte dat de opa van De Norre de trofee mocht gaan overhandig­en aan Siebe Schrijvers.

“Ik volg Casper sinds zijn achtste op de voet en hij heeft vijf jaar voor KRC gevoetbald. Ik ken Schrijvers dus ook heel goed”, aldus opa De Norre. “Ik krijg alle nieuwsbrie­ven nog van de clubs waar Casper ooit speelde. Op die manier kwam ik via Genk aan jullie wedstrijdf­ormulier en ik won zowaar. Dat ik dus KRC Genkfan ben? Niet helemaal juist. Dat ik een STVV-sjaal zal dragen zaterdagav­ond? Ook niet. Weet je, ik stel me gewoon zo neutraal mogelijk op, dat lijkt me de beste keuze.”

X

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium