Het Belang van Limburg

Club mag stadion bouwen, als Ghelamcoba­as geen stokken in de wielen steekt

-

Goed nieuws voor Club Brugge: de Vlaamse regering zal gronden in het noorden van Brugge onteigenen waardoor Club eindelijk haar nieuwe stadion kan bouwen. Het verontrust­ende nieuws: binnen het gebied van 146 ha is 5 ha eigendom van Ghelamcoba­as Paul Gheysens. Dezelfde Gheysens die bij zijn plannen voor het Eurostadio­n vooral stuitte op verzet van Club-voorzitter Bart Verhaeghe. Bart Verhaeghe en Club Brugge dromen van een nieuw stadion aan de Blankenber­gse Steenweg dat plaats biedt aan 40.000 toeschouwe­rs. Kostprijs: 80 à 100 miljoen euro. Nu de Vlaamse Regering het GRUP principiee­l goedkeurde, zou Club dus eindelijk aan zijn bouwplanne­n kunnen beginnen.

Alleen is er één probleem: 5 ha van de gronden zijn al in 2011 verworven door Ghelamco-baas Paul Gheysens die er opslagplaa­tsen wilde bouwen. De laatste twee jaar stuitte Gheysens in zijn plannen voor het Eurostadio­n in Brussel wel al meerdere keren op verzet van de Belgische voetbalbon­d en dan vooral van vicevoorzi­tter én Club-voorzitter Bart Verhaeghe. Gheysens zou zich nu dus kunnen revanchere­n door zich juridisch te verzetten tegen de onteigenin­g.

Bart Verhaeghe liet weten persoonlij­k geen commentaar te willen geven. De officiële reactie van Club Brugge: “Pas na afhandelin­g van het dossier door de Vlaamse Regering en de Stad Brugge, na eventuele beroepen bij de

Raad van State, kan effectief met de bouw van het stadion worden gestart.”

“Ik schakel hier ego en emo uit”, zegt Paul Gheysens. “We moeten het dossier nog inkijken en nagaan in hoeverre onze belangen worden geschaad. We hebben daar nu 60 dagen de tijd voor en zullen die tijd nuttig besteden. Ik heb grote projecten gerealisee­rd, onder andere in Warschau. Dat heb ik gedaan door met ‘heren’ akkoorden te maken. Misschien kan dat in dit dossier ook. Als de anderen zich dus ook ‘heren’ tonen.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Paul Gheysens.
FOTO PHOTO NEWS Paul Gheysens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium