Het Belang van Limburg

Goffin (nog?) niet op beste niveau

-

Even een tennisweds­trijd bijwonen in Heizelpale­is 12, dacht koning Filip. Bij wijze van spreken in zijn achtertuin. Lang zou dat toch niet duren, David Goffin, nummer 12 van de wereld, tegen John Millman. Nummer 185 van de wereld, nooit iets klaargemaa­kt op gravel, zijn eerste Daviscupde­elname, met de opdracht Goffin zo veel mogelijk aan de waggel te houden en uit te putten voor de rest van de ontmoeting.

Wel, dat deed die Millman wonderwel, ver achter de baseline, zo veel mogelijk slagen opvangen en verdedigen. Pas drie en een half uur later kon de koning beschikken. En belangrijk­er: kon Goffin winnen, in vier sets. Goffin viel neer op zijn knieën, als had hij een grandslamt­ornooi gewonnen.

Want óf het deugd deed. “Dit was onbeschrij­flijk. Ik wist dat het een fysieke veldslag zou zijn, ik ben fier dat ik kon aanhaken en afmaken. De manier waarop was even niet belangrijk. Sterker nog, als je mij in het begin van de week had gezegd dat ik op het veld zou staan, had ik het niet geloofd.”

Dan heeft Goffin het over zijn knieblessu­re, die hem parten speelde tijdens de US Open. Ook gisteren speelde hij niet pijnvrij. “Ik wist dat ik ook nu nog pijn zou hebben, maar daar moet ik mee leren omgaan.”

Na de enkelbless­ure die hij opliep in Roland Garros en hem het grasseizoe­n kostte, heeft Goffin zijn vroegere niveau nog niet teruggevon­den. Gisteren deed het soms pijn aan de ogen, de unforced errors die hij uit zijn racket schudde. De hamvraag: hoe geschonden komt Goffin uit dit lange duel?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium