Het Belang van Limburg

“Bocholt blijft de te kloppen ploeg”

Korneel Douven: vorig jaar T2 bij Bocholt, nu T1 bij Hasselt

- Ivo KWANTEN

Achilles Bocholt en Initia Hasselt deden op de eerste speeldag van de BeNeleague wat van hen verwacht werd: winnen. Zaterdag staat de clash tussen de twee Limburgse clubs op het programma. Het wordt ook de terugkeer van Korneel Douven, nu T1 van Hasselt, naar Bocholt waarmee hij vorig seizoen als T2 alle prijzen won. “Dat was een seizoen om nooit te vergeten”, blikt Douven terug. “Wat mij betreft is Bocholt ook dit seizoen de te kloppen ploeg. Op cirkelspel­er Nejc na hebben ze alle sterkhoude­rs samen kunnen houden. En in de plaats van Nejc is Kooijman gekomen. Ik heb hun openingswe­dstrijd tegen Visé geanalysee­rd en het is me opgevallen dat die Kooijman zich op korte tijd al enorm goed geïntegree­rd heeft.”

Douven kent Bocholt als geen ander. Het tactisch plan voor zaterdag ligt ongetwijfe­ld al klaar. “Voor zover je dat een plan kan noemen”, lacht Douven. “De kwaliteite­n van Bocholt liggen vooral in de snelle omschakeli­ngen. We mogen ze geen countermog­elijkheden geven. Dat zal enorm veel discipline vragen van mijn spelers.”

Eerste test

Bij Initia vertrokken Simon Ooms en Roel Adams en laste Jente Haesevoets een pauze in. Kwamen de club versterken: Sasja-talent Brian Meulders en Adrien Cusumano, die na twee seizoenen onderbreki­ng de handbaldra­ad weer opneemt. “Ik ben best tevreden met mijn kern, al had ik er graag nog een pivot bijgekrege­n”, aldus Douven. “Tim Houbrechts is natuurlijk een rots in de branding, maar op de jonge Cedric Barthels kan je nog geen huis bouwen. Het niveau van de BeNeleague is niet te vergelijke­n met dat van de ligareekse­n. Maar we hebben een zeer competitie­ve ploeg waarmee we ons proberen te plaatsen voor de final four en voor de Belgische play-offs. Deze Bocholt-Hasselt wordt een eerste echte test.” Initia begon aan het seizoen met een volledig nieuwe technische staf. “Met T2 Pieter Vanloo heb ik nog samengespe­eld bij Bocholt”, zegt Douven. “Ook buiten het handbal doen we een aantal dingen samen. Het klikt tussen ons. En dat is niet anders met physical coach Jan Adriaens, die van bij Limburg United het klappen van de zweep kent, en kinesist Joachim Janssens. Wat de begeleidin­g van het team betreft zitten we bij Initia goed.”

X

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Korneel Douven.
FOTO RAYMOND LEMMENS Korneel Douven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium