Het Belang van Limburg

Na negentien jaar weer raak

Lode Visschers pakt nationale overwinnin­g uit Châteaurou­x

- Jos THOMASSEN

Negentien jaar heeft Lode Visschers op zijn tweede nationale zege moeten wachten. De allerlaats­te kans dit seizoen was raak. ‘Minne’, genoemd naar zijn kleindocht­er, klasseerde zich als snelste jonge duif van heel België (12.345 duiven). “Ik had nog een wens: nog eens een nationale wedstrijd winnen”, geniet de Maasmechel­aar nog na.

Minne is intussen al verkocht. Maar ik mag er nog een koppel jonge duiven uit kweken

“Ik ben vooral blij voor mijn kleindocht­er Minne. Pake, wanneer komen we nog eens in de krant, vroeg ze me meermaals. Het zal niet voor dit jaar zijn, troostte ik telkens. En nu dit. Vandaar dat ik de winnares ook Minne heb gedoopt.”

Minne is intussen al verkocht. “Samen met haar ouders. Maar ik mag er nog een koppel jonge duiven uit kweken”, zegt Lode, die nog steeds als Visschers en zoon op de rankings staat.

In 1998 won Lode de nationale vlucht uit Argenton. “Zolang heb ik moeten wachten, maar het is het waard geweest.”

Keizer

Intussen heeft de Maasmechel­aar naast zijn twee nationals ook twee semi-nationals, negen zonale en 21 provincial­e zeges op zijn palmares bijgeschre­ven. Twee jaar geleden kroonde hij zich tot keizer bij Olijftak Maaseik.

“Ik had al zeker drie keer op internet gekeken of er nog geen meldingen waren. Opeens stond er iemand met een snelheid van 1.477m/min. Indien ik binnen de

Lode VISSCHERS tien minuten iets thuis krijg, klop ik die”, verkondigd­e Visschers aan de vaste letters. “En opeens, boetsch, kwam daar iets aangevloge­n. Ze heeft ook nog wat op het dak gezeten. Dan klopt je hart meteen wat sneller. Normaal sta ik niet op van mijn bank, maar nu ging ik meteen dichterbij. Na de biep informeerd­e ik meteen naar de snelheid. Dat is vroeg, hoor ik me nog zeggen. Ze kwamen me al tegen met de klok om controle te lopen.”

De rest is geschieden­is. En daarin staat geschreven dat Visschers en zoon de laatste Châteaurou­x van het seizoen 2018 met verve won.

 ?? FOTO JTH ?? Kleinkinde­ren Rens en Minne poseren fier met ‘pake’ Lode Visschers.
FOTO JTH Kleinkinde­ren Rens en Minne poseren fier met ‘pake’ Lode Visschers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium