Het Belang van Limburg

“Even hard gevlogen als eerste nationaal”

-

Jean - Johny - Beckers (foto) heeft zijn derde provincial­e zege beet. Een duivin, die anderhalve week tussen de duivers zat opgesloten, bezorgde de naar Lanaken uitgeweken Maasmechel­aar op de vlucht voor jonge duiven uit Argenton zijn zoveelste succes. “Dat duifje heeft even hard gevlogen als de eerste nationaal”, meent de Anderlecht-supporter, die vijftig minuten op zijn nummer twee moest wachten, maar toch een vijf op acht boekte op het provinciaa­l resultaat. De afgelopen drie jaar speelde Johny hard met de jonge duiven. “Ik heb drie fantastisc­he jaren achter de rug”, geeft de Maaslander toe. “In 2016 was ik kampioen halve fond en fond. Met de oude duiven was het minder dit jaar, maar ik laat toch gemiddeld vijftig tot zestig procent prijzen optekenen.” De winnares legde een half uur na thuiskomst uit Bourges een eitje.

“Ik heb haar toen alleen tussen de duivers gelaten. Ze trainde goed en ik gooide ze tussendoor nog eens mee op Chimay. Plots zag Ber Dubois iets binnen vliegen. Ze had niet eens de plaat geraakt, zodat het controlesy­steem niet reageerde. Ik heb zeker twee minuten verloren. Uiteindeli­jk was het nog voldoende voor de provincial­e bloemen en een achtste notering nationaal (tegen 21.915 duiven, nvdr.).” Na Châteaurou­x en Gien is deze Argenton de derde provincial­e zege voor deze kleinere Lanakense liefhebber.

“Ik heb ook nog een tweede Brive en Marseille staan”, weet Johny. “Op die Marseille won ik wel regionaal en was ik derde nationaal.”

Met duiven van de vrienden Alex Vluggen (Neerharen) en Gebroeders Vuerstaak (Lanaken) en van voormalig Fordwerkma­kker Roger Simons (Heusden) is Johny gewapend om een vervolg te breien aan dit succes.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium