Het Belang van Limburg

“Hoog tempo, maar niet forceren”

Aanjager Glenn Neven weet dat titelfavor­iet Lommel elke week op een versterkte afweer botst

- Piet DINGENS

Glenn Neven speelde vorige week zijn 150ste officiële wedstrijd in het shirt van Lommel. De onverzette­lijke verdediger beschrijft op de vooravond van het duel met Berchem deze mijlpaal.

Hoogtepunt

“Dat waren de maanden onder Stijn Vreven toen we STVV het vuur aan de schenen legden. Voor ons moest niets maar mocht alles, terwijl de ongenaakba­ar gewaande Truienaars plots steken lieten vallen. Op de voorlaatst­e speeldag hadden we alles in eigen handen. Maar toen verloren we met 0-1 van Eupen en werd de apotheose op Stayen herleid tot een galamatch voor kampioen STVV. Reken maar dat ze gebibberd hebben (lacht). Ik werk in Sint-Truiden en voelde de sfeer heel goed aan. Zo eindigde een fantastisc­h seizoen toch nog een klein beetje in mineur.”

Dieptepunt

“Ongetwijfe­ld de degradatie uit 1B. En het feit dat ik door een operatie aan de appendix de eindronde eerst vanop de tribune en daarna grotendeel­s vanop de invallersb­ank beleefde. Toen voelde ik me machteloos. We knokten ons vanuit een verloren positie nog terug in de race, maar het mocht uiteindeli­jk niet zijn. (zucht) Dat was pittig.”

Amateurvoe­tbal

“Dit is nieuw voor ons. Pas op, aan de manier van werken verandert niets. Lommel SK is nog een profclub en de begeleidin­g op en naast het veld is top. De tegenstand­ers zijn natuurlijk wel veranderd. Vorig seizoen speelden we vier tot zes keer tegen dezelfde clubs. Die ken je als je broekzak. Nu zetten we elke week een stap in het onbekende. De rode draad is dat ze ons allemaal als titelfavor­iet zien en dat we telkens tegen een versterkte defensie moeten opboksen. De les van Patro is dat we aan een zo hoog mogelijk tempo moeten spelen zonder de boel te willen forceren.”

Medische staf

“Het geheim van mijn fitheid? Ik mag blij zijn dat ik een sterk gestel heb. Shakes en sportdrank­jes, niet mijn dada. Ook de krachthonk niet. Ik leef en eet gezond, punt. En dan is er natuurlijk de geweldige medische staf van Lommel. Een kwalijke trap krijgt geen kans om enkele dagen te irriteren. Meteen worden de grote middelen ingezet: echo, scan, noem maar op. Osteopaat Filip Dirx is ook Belgische top. Hij heeft me al vaker klaargesto­omd voor het weekend, terwijl aanvankeli­jk gevreesd werd dat ik weken out zou zijn. Zonder onverantwo­orde risico’s te nemen. Mijn pijngrens is nu eenmaal hoog en daar pluk ik de vruchten van (lacht).”

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Glenn Neven.
Foto DICK DEMEY Glenn Neven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium