Het Belang van Limburg

“Een enorm leuke groep”

Kenneth Ulenaers voelt zich in zijn sas bij E. Termien

- Geert STIENISSEN

Kenneth Ulenaers maakte afgelopen zomer de overstap van FC De Kempen naar Eendracht Termien. Met twee goals tegen Herentals gaf de goalgetter alvast zijn visitekaar­tje af. Dat belooft voor de eerste thuismatch van de Genkse wijkclub in de derde amateurkla­sse. “Na twee jaar in de hoogste provincial­e reeks van Antwerpen wilde ik graag terug een stapje hogerop. Het gaat er in derde amateurkla­sse sowieso een stukje competitie­ver aan toe en dat heb ik toch wel gemist”, aldus de aanvaller die eerder al scoorde voor Leopoldsbu­rg, Bocholt en Sporting Hasselt.

Ook de gewijzigde familiale situatie speelde een rol in zijn keuze voor Termien. “Mijn vriendin Ruby, die leerkracht is, en ikzelf werden zes maanden geleden ouders van een prachtzoon. Lenn doet het fantastisc­h. Voor het gezin is het wel mooi meegenomen dat ik vanuit Eksel in slechts 25 minuten naar het Genkse rijd, terwijl de rit naar Tielen dubbel zoveel tijd in beslag nam.”

Bij zijn bekerdebuu­t voor Termien scoorde Ulenaers twee keer tegen Dimpna Geel. Maar toen sloeg het noodlot toe. Een spierpen blessure hield hem de hele maand augustus aan de kant. “Dat was zuur”, zucht hij. “Je arriveert bij een nieuwe ploeg waardoor er zo al een aanpassing­speriode nodig is. Als je dan het goede van zo’n eerste match niet kan doortrekke­n maar in de cruciale fase naast de zijlijn moet toekijken, dan kan je wel vloeken. Gelukkig voelde ik meteen de klik met de jongens. Zowel op als naast het veld heeft Termien een enorm leuke groep. Wist je dat ik voor de derde keer in een ploeg speel met maatje Ferhat Teker? Met hem hield ik de afgelo- jaren ook altijd contact.” De knappe vier op zes bewijst alvast dat de promovendu­s potentieel heeft. “Op basis van de groeimarge van dit Termien geloof ik dat we een goed seizoen kunnen draaien. Maar laten we zeker Herentals niet als een echte waardemete­r beschouwen. Daarvoor is hun elftal te beperkt en vielen ze te snel met z’n tienen.”

“Met Ternesse krijgen we nu de provincial­e kampioen van de provincie Antwerpen als tegenstrev­er. Zo’n duel tussen twee kampioenen is op zich al mooi en zelf heb ik bovendien goede herinnerin­gen aan mijn matchen met FC De Kempen tegen Ternesse. Want ondanks de degradatie met FC De Kempen klopten we hen verleden jaar twee keer en wist ik tegen hen te scoren. Toch is het oppassen geblazen. De ploeg van Ternesse bleef grotendeel­s ongewijzig­d waardoor het een geroutinee­rde tegenstrev­er is. Met Thomas Stevens beschikken ze bovendien over een topspits en ook de flanken zijn te duchten. Hun defensie is wel te pakken. Daar liggen dus onze kansen.”

Met FC De Kempen won ik al twee keer tegen Ternesse

Kenneth ULENAERS

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Kenneth Ulenaers en zijn vriendin Ruby pronken met hun zoon Lenn.
FOTO RAYMOND LEMMENS Kenneth Ulenaers en zijn vriendin Ruby pronken met hun zoon Lenn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium