Het Belang van Limburg

“Nee, hij weet niet wat ik ga doen”

Boezemvrie­nden Bram Valkeners (keeper Herk FC) en Jordi Di Sancarlo (spits Park) tegenover elkaar

- Jos CASTERMANS

Bram Valkeners en Jordi Di Sancarlo zijn twee goede vrienden. Een drietal keer per week zien ze elkaar. In het tussenseiz­oen gaan ze zelfs geregeld een balletje trappen op de naburige Basvelden in Zonhoven. De doelman van Herk en de spits van Park kennen mekaar door en door en de één weet perfect wat de ander gaat doen als hij voor hem opduikt. Zullen ze er zaterdagav­ond in slagen elkaar te verrassen, nu het tussen Park en Herk om de punten gaat? Di Sancarlo (26) woont slechts twee straten verder dan Valkeners (23). Toch is de spits van Park een inwoner van Zonhoven en de keeper van Herk FC een Hasselaar. “Onze vriendscha­p dateert van een jaar of acht geleden”, lichten ze toe. “We gingen op de Basvelden met kameraden wat shotten en we zijn vrienden gebleven. We spelen ook samen in de zaal.”

Nooit overwogen om ook op het veld bij dezelfde club te voetballen?

Di Sancarlo: “Bram heeft het enkele keren geprobeerd, maar daar is nooit iets van gekomen. Nochtans heb ik dit jaar met Herk gesproken.”

Valkeners: “Jordi speelde eerder al een jaar bij Herk. Toen ik hier drie seizoenen geleden tekende, is hij er vertrokken.”

Di Sancarlo: “Tja, mijn passage bij Herk was mijn beste periode niet. Bij Meeuwen had ik in twee jaar meer dan vijftig doelpunten gemaakt en bij Herk slechts twee. Ik moest te veel werken voor anderen en dat ligt me niet. Voor een stuk zat het ook wat in mijn hoofd. Had ik in het begin enkele keren kunnen scoren, dan was ik waarschijn­lijk vertrokken. En toch stond ik nu niet afkerig tegenover een terugkeer naar Herk, omdat ik het gevoel heb dat ik daar iets recht te zetten heb. Ik ben ook niet meer de speler van toen. Vorig seizoen heb ik er bij Park 33 gemaakt. Ik was topschutte­r.”

Eerste statement: Park is een degradatie­kandidaat.

Di Sancarlo: “Nee, daar hebben we te veel talent voor. Een zevende, achtste plaats moet kunnen. Tegen Koersel en Mechelen a/d Maas verloren we telkens door onze eigen schuld. Op het moment dat we op voorsprong konden komen, verzuimden we dat en aansluiten­d scoorde de tegenstand­er. Dan gaan de kopjes naar beneden. Te snel eigenlijk. Dat er nu ploegen van een zwaarder kaliber komen, is zo. Daarom, laat het ons van wedstrijd tot wedstrijd bekijken.”

Valkeners: “Ik heb Park vorig seizoen verschille­nde keren gezien. En hun eerste match tegen Mechelen a/d Maas ook. Mechelen stond beter als blok en daar had Park geen antwoord op. Maar er zit kwaliteit bij Park en daarom denk ik niet dat ze zakken.”

Tweede statement: Herk is een titelkandi­daat.

Valkeners: “Niet direct. Onze start was goed, maar Koersel en Peer zijn nu niet direct kopploegen. Laat ons maar eens zien wat het gaat geven tegen echte kopploegen zoals Beringen en Helson. Dat Willems een sluipschut­ter is? Dat klopt. Hij is weer wakker geschoten. Had ik niet verwacht na vorig seizoen. Vier heeft hij er al gemaakt. Als hij zo doorgaat, maakt hij er zestig. Dan gaan we er dichtbij zijn (lacht). De voornaamst­e troef van Herk is de groepsgees­t. Of dat gaat volstaan…”

Di Sancarlo: “Een derde, vierde plaats en de eindronde moeten ze kunnen halen. Ik denk dat Beringen en Helson iets te sterk zijn op dit moment. Zeker na wat zij hebben bijgehaald.”

Jordi scoort. Of verhindert Bram dat?

Valkeners: “Ik ga er alles aan doen om hem dat te beletten. Hij heeft een goed schot, ik weet wat hij kan. En ja, ik weet wat hij doet als hij voor me staat.”

Di Sancarlo: (lacht) “Neen, dat weet hij niet. Want ik doe altijd iets anders. Ik hoop te scoren, maar winnen is het belangrijk­ste.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium