Het Belang van Limburg

“We zijn sterk genoeg”

Ex-ploegmaats nemen derby onder de loep

- Bart SCHIJNS

Vanavond staan in Stal Sport - AC Tervant de promovendi uit 3A van vorig seizoen tegenover elkaar. Stal Sport kaapte in extremis de titel weg voor de neus van Tervant. Tom Vanden Eynde, kapitein van Stal en kersverse papa van Esmée, blikt samen met zijn ex-ploegmaats Joeri Piens en Gillian Veestraete­n vooruit. Tom Vanden Eynde: “We hebben vorig seizoen pas op het einde de koppositie kunnen overnemen van Tervant. Nochtans eindigde zowel de heen- als de terugmatch toen op een gelijkspel. Nu zullen we er allebei alles aan doen om te winnen.”

Joeri Piens: “Wij hebben nog een rekening te vereffenen met Stal na die gemiste titel. Vorig seizoen miste ikzelf ook nog de tweede match door schorsing. Als exspeler van Stal was dat toch met pijn in het hart. Ik ben dan ook extra gemotiveer­d om dit keer de drie punten te pakken.”

Gillian Veestraete­n: “Die derbysfeer geeft er nog een extra dimensie aan. Zeker nu we elk punt kunnen gebruiken. Twee seizoenen geleden heb ik de fiets ingeruild om weer competitie­voetbal te spelen. Die keuze wil ik natuurlijk beloond zien.”

Jullie zijn alle drie actief geweest zowel bij Stal als bij Tervant.

Vanden Eynde: “Als zestienjar­ige heb ik één seizoen bij Tervant gespeeld. Ik schommelde toen wat tussen de reserven en de eerste ploeg. Daarna speelde ik nog een jaartje bij Meldert en nu is het ondertusse­n mijn zevende seizoen bij Stal.”

Piens: “Vanavond zullen er nog maar twee, drie spelers uit mijn tijd bij Stal meedoen. Maar ik kom er nog altijd graag en ik zeg nog steeds goedendag als ik mensen van het bestuur tegenkom. Maar spelen tegen een ex-ploeg is altijd speciaal. Als ik straks zou scoren, zou dat plezanter zijn dan wanneer ik in een andere match scoor.”

Veestraete­n: “Ik speelde vorig seizoen nog bij Stal. Ik dacht dat ik dit seizoen niet veel speelkanse­n zou krijgen. Dus maakte ik de overstap naar Tervant. Ik wil toch laten zien wat ik in mijn mars heb. Maar revanchege­voelens heb ik niet. Daarvoor is de band met de mensen van Stal te goed.”

Welke ambitie hebben jullie voor dit jaar?

Vanden Eynde: “Zowel Stal als Tervant zijn sterk genoeg om zich in tweede te handhaven. Toch schat ik ons wat hoger in. We willen ons zo snel mogelijk redden.” Piens: “We moeten zorgen dat we langer dan één jaar in tweede spelen.”

Veestraete­n: “Ik denk dat we ons redden. We kunnen en moeten vooral thuis punten pakken.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Kersvers papa Tom Vanden Eynde (met Esmée), geflankeer­d door Joeri Piens en Gillian Veestraete­n.
FOTO SVEN DILLEN Kersvers papa Tom Vanden Eynde (met Esmée), geflankeer­d door Joeri Piens en Gillian Veestraete­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium