Het Belang van Limburg

“Reserven geven forfait”

Eendracht wil volgend seizoen wat graag in derde voetballen

- Ben SAELMANS

Met een overvloed aan jong geweld speelt E. Mechelen aan de Maas B fris en goed voetbal. De trainers in 4C zijn het dan ook bijna unaniem eens: dit is een ploeg voor de top vijf. Dit weekend mogen ze zich meten met de fiere leider en stadsgenoo­t Uikhoven. “Dat zal zeker geen gemakkelij­ke wedstrijd worden”, beseft trainer Conaert, die samen met collega Czornyj het B-elftal leidt. “We hebben hen tijdens de voorbereid­ing al eens getroffen. Toen waren we elkaar waard, maar nu zal het toch een andere wedstrijd worden. We zijn redelijk compleet en op ons kunstgras kunnen we altijd net iets meer. We gaan dan ook uit van onze eigen sterkte. Onze ploeg groeit stilaan naar zijn beste vorm toe en ik ben ervan overtuigd dat we zeker kunnen meedraaien in de bovenste regionen van de rangschikk­ing.” Maar de afgelopen weken werden de uitstekend­e resultaten overschadu­wd door wrevel bij de andere ploegen in de reeks. Zij storen zich aan het feit dat de club forfait geeft met haar reserven, waardoor ze het reglement met de voeten zouden treden. In de praktijk is daar echter niets van aan. Initieel was de oprichting van een B-elftal enkel mogelijk als een club een A-elftal én reserven in competitie had. Maar sinds de laatste aanpassing van het bondsregle­ment heeft een algemeen forfait van de reserven enkel het gevolg dat de club een financiële boete krijgt opgelegd (500 euro).

Met andere woorden: ook als de reserven uit de competitie verdwijnen (wat waarschijn­lijk na het derde opeenvolge­nd forfait dit weekend het geval zal zijn), kan het B-elftal zich zonder kopzorgen richten op het vervolg van de competitie.

“Voor aanvang van het seizoen hadden we genoeg spelers op onze spelerslij­st staan, maar door een overvloed aan blessures kampen we momenteel met een tekort. We hebben dan de keuze gemaakt om onze B-ploeg in competitie te houden. Het voetbal in vierde provincial­e is voor onze jonge ploeg veel interessan­ter dan de reserven. Nu spelen ze wedstrijde­n met inzet en leren ze met druk omgaan. Via deze weg hopen we onze jeugdspele­rs klaar te stomen voor de A-ploeg”, aldus Czornyj. Zoals alle B-ploegen zal ook Eendracht zich aan één belangrijk­e regel moeten houden. Op het wedstrijdb­lad van de B-ploeg mogen maximum drie spelers worden ingeschrev­en, die op het wedstrijdb­lad stonden van de laatste twee wedstrijde­n van de A-ploeg.

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Peter Conaert en Kevin Czornyi.
Foto JEFFREY GAENS Peter Conaert en Kevin Czornyi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium