Het Belang van Limburg

Thor Central staat er weer

- Chris NELIS

Welgeteld dertig jaar en vijftien dagen na sluiting heeft het imposante hoofdgebou­w van de mijn van Waterschei - nu Thor Central - zijn bravoure van weleer terug. Bijna helemaal gerenoveer­d en met een volwaardig nieuwe bestemming opent het dit weekend de deuren voor het grote publiek. 25 miljoen euro werd uitgetrokk­en om Thor Central in al zijn glorie te herstellen en er een concrete bestemming aan te geven. Gevel en dakkoepel werden twintig jaar geleden al eens gerenoveer­d, maar dat moest omwille van gebreken worden overgedaan. Met het behoud van de authentici­teit van het mijngebouw. Zelfs de kleuren - okergeel - werden gerespecte­erd waardoor het complex, dat tijdens het interbellu­m verrees, de uitstralin­g van weleer krijgt. Centraal in het gebouw op de eerste verdieping een bevindt zich de indrukwekk­ende Van daaruit kijkt u al meteen op het auditorium met ruim driehonder­d zitplaatse­n. Het gaat om een hoogtechno­logische audiovisue­le zaal voor internatio­nale en lange afstandsco­nferenties.

Voor iedereen

Eén verdieping hoger kan u kiezen tussen restaurant Partaasch of brasserie Lampada om een hapje te eten. “We werken hiervoor samen met Meet@Genk, de organisati­e achter de Limburghal, en Thor Ca-

Xtering”, zegt schepen Angelo Bruno (Pro Genk). “We zijn ervan overtuigd dat we met Thor Central niet alleen medewerker­s op het Thor Park zullen bereiken, maar ook organisati­es die meetings, incentives, congressen en events organisere­n. We mikken op de Euregio. Het verschil maken we met de authentici­teit en de uitstralin­g van het gebouw, en met de faciliteit­en.” Burgemeest­er Wim Dries (CD&V) benadrukt dat zowel Thor Central als het Thor Park een publiek kaonthaalr­uimte.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium