Het Belang van Limburg

Levensloop verwacht 5.000 sportievel­ingen

-

De Lommelse organisati­e van Levensloop pakt dit weekend uit met de vijfde editie van dit sportieve evenement dat fondsen inzamelt voor de strijd tegen kanker. Verwacht wordt dat meer dan honderd teams gedurende 24 uur minstens één deelnemer te laten wandelen of lopen op de pas vernieuwde atletiekpi­ste van sportpark De Soeverein. “Voorlopig staat de teller op 4.400 deelnemers, maar we verwachten dat dit nog op het laatste moment kan oplopen tot 5.000 deelnemers”, weet woordvoers­ter Lore Dyckmans. Van zaterdag 16 uur tot zondag 16 uur zal er dus gelopen worden om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker “Voor dat het startschot wordt gegeven hebben we dit jaar al meer dan 135.000 euro op de teller door giften, sponsoring en acties. We hopen dat dit bedrag tijdens het weekend nog oploopt tot 200.000 euro. Naast geld inzamelen wil het evenement vooral ook mensen samenbreng­en. Eregasten zijn onze ‘Vechters’, mensen die kanker hebben overwonnen of nog in behandelin­g zijn. Een recordaant­al van 190 heeft zich dit jaar aangeslote­n bij ons.”

Premier Michel

Ook premier Charles Michel steunt Levensloop Lommel. Hij kon helaas niet aanwezig zijn, maar heeft de organisati­e wel gesigneerd Atoma-schriftje bezorgd voorzien van de Belgische driekleur. De organisati­e veilt dit via hun Facebook-pagina. De veiling sluit zaterdag om 15 uur. Deze jubileumui­tgave kan naast heel wat extra randanimat­ie ook rekenen op een bekende meter en peter. Katrien De Ruysscher en Raf Jansen, Judith en Dieter uit Thuis, brengen zelfs een team van bevriende BV’s mee onder de noemer ‘Reach for the stars’. Zaterdag om 16 uur is er de openingsce­remonie en om 21 uur de kaarsencer­emonie. Zondag rond 15.30 uur start de slotceremo­nie en wordt bekendgema­akt hoeveel Levensloop Lommel de voorbije vijf jaren heeft opgebracht.

XXOp 23/09 strijkt Levensloop neer in Tessenderl­o, 7/10 in Sint-Truiden, 14/10 in Genk en volgend jaar 28/ 04 staat alvast Hasselt op de agenda. www.levensloop.be

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium