Het Belang van Limburg

Niet betalend parkeren op gemeentepl­ein

-

School en gemeentehu­is Opgrimbie: De oude school en het gemeentehu­is, twee zwarte vlekken aan de Heirstraat, in Opgrimbie-centrum zijn verkocht voor 241.000 euro. “Meer dan bij een openbare verkoop”, weet schepen Lenssen. Er komen appartemen­ten met handelsrui­mten onder.

Wijkcentra: Met de opening van het nieuwe wijkcentru­m in Kotem (6 oktober), wordt ook het huishoudel­ijk- en retributie­reglement van de wijkcentra aangepast. “Onder andere een indexaanpa­ssing”, aldus schepen Johan Wolk (CD&V). Er worden boetes voorzien voor het achterlate­n van vuil (100 euro), niet opruimen (200 euro) en het niet naleven van dranklever­ancier Meerderhei­d: CD&V (11), sp.a (3) Oppositie: N-VA (4), Open Vld (3)

(300 euro).

Betalend parkeren:De eerste jaren zal er nog geen betalend parkeren worden ingevoerd op het gemeentepl­ein. “Door het herhaaldel­ijk falen van het systeem, laten we de parking voor het gemeentehu­is zoals ze is”, zegt bevoegd schepen Georges Lenssen (Open Vld).“Het systeem van betalend parkeren na anderhalf uur kan makkelijk worden omzeild. In 2019 zal de nieuwe coalitie een aanbestedi­ng hieromtren­t doen. De palen aan de uitgang van het plein verdwijnen. Voor ons was dit een nuloperati­e. Ik vind het spijtig dat we het plein niet kunnen vrij houden voor de mensen die tijdelijk in het gemeentehu­is moeten zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium