Het Belang van Limburg

Ryanair schrapt 2.000 vluchten, 400.000 reizigers getroffen

- Chris SNICK/Peter MALAISE

Duizenden passagiers van Ryanair strandden afgelopen weekend in het buitenland, moesten last minute op zoek naar een andere vlucht of pasten noodgedwon­gen hun vakantiebe­stemming aan. Met dank aan de lagekosten­maatschapp­ij zelf. Die ‘knoeide’ met haar werkregeli­ng, waardoor ze tot eind oktober 2.000 vluchten moet schrappen. Alles samen zullen 400.000 passagiers getroffen worden

CHARLEROI -

Vrijdag klonk het bij Ryanair nog dat ze zich verontschu­ldigt “bij het kleine aantal reizigers dat last zou ondervinde­n”. Maar afgelopen weekend bleek dat “kleine aantal” toch iets groter uit te vallen. Liefst 400.000 reizigers over heel Europa zien de komende weken hun vlucht geschrapt. En dat vaak zeer last minute, waardoor plannen overhoop moeten worden gegooid.

“Mijn vrouw kreeg vrijdagavo­nd om 22.10 uur een mailtje dat haar vlucht van zaterdagmo­rgen naar Zaragoza geschrapt was”, zegt Jan Van Maele uit Merelbeke. “Op de helpdesk was er op dat uur niemand meer bereikbaar, dus trok ze zaterdagmo­rgen toch maar naar Charleroi. Daar bleek de enige optie een vlucht naar Málaga. Zo’n 800 kilometer verderop, dus.”

Karolien Gits zou normaal zaterdag vertrokken zijn naar Lissabon. “Donderdaga­vond kregen we een sms dat de vlucht geschrapt werd. Een grap, dachten we. Niet, dus. We vliegen nu dinsdag, drie dagen van ons verlof foetsie. Net als het geld voor drie dagen in ons vakantiehu­is.” Op de sociale media werd een weekend lang gefoeterd op de Ierse luchtvaart­maatschapp­ij. Door mensen die ergens strandden of hun vakantie in rook zagen opgaan. Maar ook door velen die niet wisten of ze de komende dagen wel zouden kunnen vliegen. Want enkel diegenen van wie de vlucht vandaag, morgen of woensdag geschrapt wordt, kregen al nieuws. Bij de rest is het afwachten en hopen dat die van hen er niet wordt uitgepikt.

Volgens luchtvaart­specialist Luk De Wilde is de kans klein dat Ryanair snel duidelijkh­eid zal kunnen scheppen over welke vluchten de komende weken aan de grond blijven. “Het is één gigantisch­e puzzel. Oorzaak van dit alles is dat Ryanair van de Ierse luchtvaart­autoriteit­en de jaarkalend­er moet volgen voor haar werking. Tot nu volgde ze haar boekjaar dat van 1 april tot 31 maart liep. Plots start het jaar voor hen op 1 januari, met als gevolg dat het personeel drie maanden minder tijd heeft om zijn vakantieda­gen nog op te nemen.”

Koppen rollen

De Wilde snapt niet hoe dit kon gebeuren. “Blijkbaar weet Ryanair al sinds juni dat ze haar werking moest veranderen. Waarschijn­lijk zal ze het risico genomen hebben om de drukke zomermaand­en nog normaal af te werken. En dat draait nu uit op een operatione­le flater vanjewelst­e. Het zou me niet verwondere­n dat er koppen rollen bij de directie.” Vooral omdat het de luchtvaart­maatschapp­ij een aardige duit zal kosten. Dient iedere getroffen passagier een claim in, dan gaat het om 100 miljoen euro. “Wij kregen dit weekend alvast drie keer zo veel dossiers binnen als normaal”, zegt Peter Van Hende van Happy Flights, een bedrijfje gespeciali­seerd in schadeclai­ms tegen luchtvaart­maatschapp­ijen. “En de komende dagen komen er gegarandee­rd nog veel meer binnen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium