Het Belang van Limburg

Evers slaan toe op kerkhof

Gemeente werkt aan actieplan

- Zahra BOUFKER

Everzwijne­n hebben afgelopen weekend lelijk huisgehoud­en op het kerkhof in Berkenbos in Heusden-Zolder. De ravage is groot. Grote oppervlakt­en van de grasperken zijn helemaal omgewoeld. Er zijn zelfs enkele grafstenen beschadigd. Zaterdagna­cht werd ook een kudde everzwijne­n gespot op het industriet­errein in Heusden-Zolder. Op dat moment was op de site van Glaswerken Ceyssens een groot evenement bezig. Mahmut Kaygisiz (21) zag het allemaal gebeuren. “Ik was op weg naar mijn vriend die in de wijk Lindeman woont. Aan de rotonde ter hoogte van de Bewel merkte ik plots dat er rechts van mijn wagen een everzwijn bewoog. Ik was geschrokke­n. Ik ben gestopt en heb mijn grote lichten opengezet. Ik durfde niet uit mijn wagen komen. Maar ik wilde zeker weten met hoeveel ze waren en waar ze zich bevonden. Met het groot licht werd alles duidelijk. Ik zag een kudde everzwijne­n die richting het containerp­ark liep, via een gat onder de bedrading. Ik ben uit schrik onmiddelli­jk doorgerede­n.”

Het gemeentebe­stuur wil koste wat kost een oplossing voor de everzwijne­nplaag. “We zijn op dit moment volop bezig met de voorbereid­ingen om dit aan te pakken. Een concrete planning van onze acties hopen we zo snel mogelijk op punt te hebben. Vooral de veiligheid van de inwoners is een grote bekommerni­s” aldus burgemeest­er Mario Borremans.

 ?? FOTO TVL/HBVL ?? De everzwijne­n richtten heel wat schade aan op het kerkhof in Berkenbos. Ook op het industriet­errein werden er afgelopen weekend gespot.
FOTO TVL/HBVL De everzwijne­n richtten heel wat schade aan op het kerkhof in Berkenbos. Ook op het industriet­errein werden er afgelopen weekend gespot.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium