Het Belang van Limburg

“Dankzij God, coach en mijn vrouw”

Roman Bezus eindelijk superbelan­grijk voor STVV Kanaries veilen fles champagne

- Gunter SCHOOFS

Dé man bij STVV werd Roman Bezus. De Oekraïner, die vorig seizoen nooit zijn doorbraak echt kon forceren op Stayen en alleen in play-off 2 één keer de weg naar de netten vond, maakte het seizoen van het geelblauwe legioen met één trap goed. Een fantastisc­he vrije schop nagelde heel Genk aan de grond. Terwijl de andere Kanaries zaterdag als voldane Gargamels in adamskostu­um rond de kleedkamer­tafel dansten en de champagne lieten vloeien, legde Roman Bezus stamelend uit hoe hij dit flikte. Een week geleden op de Bosuil maakte hij nog een fletse invalbeurt. Zaterdag bestrafte hij de overtredin­g van bezoeker Berge genadeloos. Los in de winkelhaak, Vukovic maakte geen enkele kans. “Zo’n belangrijk­e goal. Ja, ik ben een gelukkig man”, probeerde Bezus te beseffen wat hij voor mekaar gebracht had. “Ik begrijp dat ik vandaag veel mensen blij gemaakt heb. Charisis wilde zo graag trappen, maar ik voelde gewoon dat dit mijn moment was. Dit is pas mijn eerste goal in de reguliere competitie voor STVV. Vorig seizoen scoorde ik één keer: tegen Waasland-Beveren in play-off 2. (lachje) Deze was iets belangrijk­er, zeker?”

Malinovsky­i

“Iedereen weet dat ik een moeilijke periode doormaakte. Ik wil niet te zeer natrappen naar Leko, maar onder hem was ik persona non grata geworden. Ik was het vertrouwen kwijt. Het kostte tijd om dat terug te krijgen. Ik dank God. En de coach: Jonas De Roeck. Ook na Antwerp bleef hij me moed inspreken. Ik ga straks niet staan dansen in de Rvue. Dit wil ik liever ingetogen vieren met

Roman BEZUS mijn vrouwtje. Want ook zij verdient alle credits. Elke dag opnieuw is ze me blijven oppeppen.” Bezus’ echtgenote is beste maatjes van de wederhelft van Genkenaar Malinovsky­i. Tussen de mannen zelf klikt het blijkbaar iets minder. “Euhm, ik heb maar een vijftal echte vrienden in mijn leven. Daar hoort Malinovsky­i niet per sé bij, nee. Ik heb hem onder de rust kort gesproken. Hij had toen al door denk ik dat het niks zou worden voor Genk. We speelden negentig minuten erg compact waardoor Genk nooit de ruimte tussen de linies vond. Dat heeft hen gefrustree­rd. Heerlijk.”

Ook Damien Dussaut, de andere

Casper De Norre

Xscorende invaller vierde voluit. “Tegen Zulte Waregem was ik nog de schlemiel met die domme rode kaart. Maar na vandaag is dat foutje wel uitgewist, zeker? Dit is genieten.” Van kapper Claes, wiens kapsalon op de benedenver­dieping van Stayen te vinden is, kregen de Kanaries na hun zege een fles Veuve Clicquot van liefst 15 liter cadeau. Alle STVV’ers wilden de fles ontkurken in de kleedkamer. Tot het idee kwam om enkel de kleinere flessen te openen en het pronkstuk onaangeroe­rd te laten, te handtekene­n en te veilen voor het goede doel. Commerciee­l manager Stan Niesen: “Eerstdaags bieden we de fles te koop aan. Ik moet eerst controlere­n of alle handtekeni­ngen voorzien zijn. De opbrengst zal naar Levensloop gaan.” Kapper Claes was niet de enige die de Kanaries in de watten legde. Zo liet Fietsen Loix zondagmorg­en meteen een twintigtal mountainbi­kes afleveren zodat hun helden van een ontspannen recuperati­etraining konden genieten. Ideaal voor de vertering van de smurfentaa­rt die de Truiense Sfeergroep even voordien naar het oefencompl­ex had gebracht. De spelers namen de vlaaien maar al te graag in ontvangst. Voor Roman Bezus was het de eerste keer in zijn leven dat hij smurfentaa­rt proefde, het goedje werd bijzonder gesmaakt door de Oekraïner.

Charisis wilde zo graag trappen, maar ik voelde gewoon dat dit mijn moment was

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Roman Bezus: “Vorig seizoen scoorde ik één keer: tegen Waasland-Beveren in play-off 2. Deze was iets belangrijk­er, zeker?
Foto JEFFREY GAENS Roman Bezus: “Vorig seizoen scoorde ik één keer: tegen Waasland-Beveren in play-off 2. Deze was iets belangrijk­er, zeker?
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium