Het Belang van Limburg

“Nooit reden tot paniek”

Doelman Vukovic verhindert derbyneder­laag niet

- Sven CLAES

Het was de avond niet van Danny Vukovic. De Australisc­he doelman stond tachtig minuten lang als een huis - of zeg maar slotgracht, maar invallers Bezus en Dussaut nekten in de slotfase KRC Genk. “Als doelman ben je bij elk tegendoelp­unt ontgoochel­d”, gromde uitblinker Vukovic. “We wilden natuurlijk winnen voor onze supporters”, besefte de Australisc­he doelman. “Iedereen kende het belang van deze wedstrijd voor onze achterban. Voetbal is een passionele sport en dat was duidelijk hoorbaar aan het talrijk opgekomen publiek. We zijn dan ook ontgoochel­d dat we hen geen overwinnin­g konden schenken. Het moest gewoon beter van onze kant.” De collega-doelman van ex-Genkie Mathew Ryan werd vanuit alle hoeken bestookt, maar bleef na afloop nuchter over zijn glansrol, die niets opleverde. “De vele reddingen? Het is mijn taak als doelman om doelpunten te verhindere­n. Het maakt niet uit als je tien ballen stopt en er twee door je vingers laat glippen: als doelman ben je bij elk tegendoelp­unt ontgoochel­d. De vrije trap van Bezus was goed genomen, maar bij het tweede doelpunt kon ik het beter doen. Ik weet niet of het bewust was van Dussaut, maar het is een fase die ik zeker zal analyseren met de keepertrai­ner.”

Acht punten uit zeven wedstrijde­n is te weinig voor een ploeg die minstens play-off 1 ambieert. “Het spreekt voor zich dat we niet tevreden kunnen zijn met slechts acht behaalde punten. KRC Genk wil bovenaan het klassement meedraaien, maar onze huidige positie in de rechterkol­om is

Figuur

Danny Vukovic

Hield zijn ploeg lang in de wedstrijd door twee keer een één-tegen-één-duel te winnen. Kansloos bij vrijschop, zag er minder goed uit bij 2-0.

Spelers

Joakim Maehle

Te weinig overzicht bij voorzetten. Liet zich te makkelijk rollen door Dussaut bij 2-0.

Jakub Brabec

Had het lastig tegen snelle beentjes van Vetokele en Boli. Omar Colley

Kon centrum niet dichthoude­n. Jere Uronen

Had het lastig voor rust. Sterkere tweede helft, knalde ei zo na 2-2 binnen in blessureti­jd.

Danny VUKOVIC helaas de harde realiteit. Er is nooit een reden tot paniek. Het seizoen duurt nog lang en met enkele goede resultaten op rij klim je snel in het klassement. Iedereen Sander Berge

Te veel en te gevaarlijk balverlies voor defensieve middenveld­er. Ruslan Malinovsky­i

Opende met pittige knal, was heel actief in beginfase. Deemsterde te snel weg, zwakke spelhervat­tingen. Thomas Buffel

Matige prestatie. Creërde wel ruimte voor rust maar miste overzicht en precisie in laatste fase.

Alejandro Pozuelo

Komt te vaak als postbode bal uit beseft dat en we geloven daar sterk in.”

De vrije trap van Bezus was goed genomen, maar bij het tweede doelpunt kon ik het beter doen

Cercle Brugge

Vanaf vandaag focust KRC Genk op haar bekercampa­gne, de kortste weg naar Europa. “De wedstrijd tegen STVV is verleden. Iedereen is teleurgest­eld, maar we moeten voort. Woensdagav­ond volgt een wedstrijd op het veld van Cercle Brugge. We willen goede resultaten neerzetten in de beker. Ik weet ook nog niet of ik onder de lat zal staan. De beslissing ligt bij de trainer. Ik wil zo veel mogelijk speelminut­en vergaren, maar steun ook de keuze voor Jackers of Coucke.”

 ?? FOTO BELGA ?? Danny Vukovic hield Boli nog van de 1-0. Tegen Bezus en Dussaut bleek de Australisc­he goalie niet opgewassen.
FOTO BELGA Danny Vukovic hield Boli nog van de 1-0. Tegen Bezus en Dussaut bleek de Australisc­he goalie niet opgewassen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium