Het Belang van Limburg

De meest voorspelba­re aller derby’s

-

Een derby onvoorspel­baar? Dan toch niet op Stayen. We hadden het woensdag nog netjes opgelijst in de krant. KRC Genk claimt het meeste balbezit. Check, het werd 60%. Racing vuurt amper een schot op doel. Check: naast de treffer van Schrijvers moest Pirard alleen ingrijpen op afstandssc­hoten van Malinovsky­i en Uronen. De invallers van STVV maken het verschil. Check, supersubs Bezus en Dussaut klaarden de klus. STVV maakt bijna al zijn goals na rust. Check: de 1-0 en 2-0 vielen in minuut 79 en 83. STVV wint al zijn wedstrijde­n met één goal verschil. Check: Schrijvers milderde nog in de 88ste minuut.

Probeert Roland Duchâtelet niet al langer alle kwaliteite­n van voetballer­s puur cijfermati­g te benaderen?

Het ex-bestuursli­d van STVV had profession­ele verplichti­ngen in het buitenland, aan kandidaten om de dans in te zetten was er geen gebrek. De 2-1 flikkerde zondag nog op het scorebord, een beter moment om opnieuw zieltjes te winnen en Stayen te laten vollopen, kan je niet bedenken.

STVV komt van heel ver terug. Manager Philippe Bormans is door de Haspengouw­se modder moeten kruipen, nadat hij de trainer na twee speeldagen moest ontslaan. Maar zijn kostuum blonk zaterdagav­ond als nooit tevoren. De oren van enkele Genkse bestuurder­s zullen fluiten, als ze horen dat er afgelopen zomer op Stayen voor 200.000 euro werd ingekocht. Het was de prijs voor... invallersd­oelman Kenny Steppe. Teixeira, Botaka, Antunes, Ceballos, Asamoah en andere Legears kwamen transfervr­ij over: Vetokele, Acolatse, Gueye en de Grieken Kitsiou, Charisis en Goutas worden gehuurd. De basis waarop al deze spelers gerekrutee­rd werden, bestaat uit meer dan cijfertjes. Naast hun voetbaltec­hnische kwaliteite­n zijn het krijgers. Het STVV-dna, zoals je wil. Door Jonas De Roeck en zijn assistente­n samengesmo­lten tot een hecht team. Waarin iedereen zijn rol kent en speelt, de invallers voorop. Dna. Het is een term, die ook in Genk graag gebezigd wordt. Hij wordt gelinkt aan jonge talenten en verzorgd voetbal. Maar men mag niet vergeten dat het belangrijk­ste component van het dna van een mijnclub strijdvaar­digheid is. Albert Stuivenber­g moest zaterdag vaststelle­n dat de ploeg die het meest wilde winnen, uiteindeli­jk ook won. Dan moet je jezelf als trainer vragen stellen over de manier waarop je meer grinta in je team kan krijgen. Het huidige Genk mist ballen, is meer ambtenaar dan mijnwerker. Meer theorie dan praktijk. Dat uit zich vooral in het voorspelba­re aanvalsspe­l. Als keeper van de tegenparti­j kijk je tegenwoord­ig uit naar de wedstrijd tegen Genk. Er waren andere tijden.

De oren van enkele Genkse bestuurder­s zullen fluiten, als ze horen dat er afgelopen zomer op Stayen voor 200.000 euro werd ingekocht. Het was de prijs voor tweede doelman Kenny Steppe In Genk mag men niet vergeten dat het belangrijk­ste component van het dna van een mijnclub strijdvaar­digheid is. Deze ploeg mist ballen, is meer ambtenaar dan mijnwerker. Meer theorie dan praktijk

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium