Het Belang van Limburg

Mpoku neemt Standard bij de hand

- Bob FAESEN

Standard is in Eupen niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel. Een sterke Paul-José Mpoku wiste met een heerlijke goal de vroege voorsprong van de Oostkanton­ners uit. “Ons doel blijft hetzelfde: play-off 1 en we zullen het halen”, zei Standard-trainer Ricardo Sa Pinto.

Na het doelpuntlo­ze gelijkspel tegen Charleroi trok Standard met aardig wat vertrouwen richting Eupen, maar na nog geen twee minuten leek het opnieuw mis te gaan. Luyindama, opnieuw in de basis in plaats van Scholz, verloor kinderlijk eenvoudig het sprintduel van Verdier en zag hoe de Franse spits de opgedoken Leye bediende: 1-0. Een kleine mokerslag. “Je komt met bepaalde verwachtin­gen naar hier…”, begon een zichtbaar teleurgest­elde Ricardo Sa Pinto achteraf zijn betoog. “Die vroege goal is dan heel vervelend, want je maakt het hiermee jezelf heel erg moeilijk.” Even vreesde de Portugees het ergste. Zijn ploeg had immers al vier matchen niet gescoord en kreeg gisteren genoeg kansen. Alleen gaat de bal er deze dagen zo moeilijk in voor de Rouches. Polo Mpoku miste nog voor rust twee open kansen, ook Ndongala had alleen voor Van Crombrugge altijd moeten scoren. Sa Pinto: “Zo is het moeilijk om matchen te winnen. We verdienden meer, al besef ik dat het beter kan. Maar we hadden de controle, heel veel kansen, meer balbezit, …”

Mpoku staat op

Het ging dus moeizaam, maar net toen stond Mpoku op. Vanaf de rand van de zestien kapte de Congolees zich wondermooi voorbij twee verdediger­s en pegelde hij hard de verdiende gelijkmake­r tegen de netten. Derde keer goede keer voor de vleugelspi­ts. De bierdouche die hij van enkele thuisfans kreeg, nam hij voor lief. Standard probeerde nog, maar het overtuigde eigenlijk nooit. Het ontbreekt de Rouches, met uitzonderi­ng van Carlinhos en Mpoku, aan ideeën en een duidelijk plan. Daarbij maakte de gigantisch­e onweersbui na rust normaal voetbal onmogelijk. De match mondde uit in een waterballe­t waarin het oppassen was voor een fataal glijpartij­tje.

Achilleshi­el

Ons doel blijft hetzelfde: play-off 1 en we zullen dat halen Ricardo SA PINTO

trainer Standard

Dat slippertje kwam er niet. En dus bleven beide teams achter met een punt waarmee ze weinig opschieten. Standard wacht nu al sinds de tweede speeldag (2-1 tegen KRC Genk) op een zege. “Ons gebrek aan efficiënti­e is op dit moment onze achilleshi­el en dat is een probleem”, zuchtte Sa Pinto verder. Hij werd er zowaar Cruijffiaa­ns van. “Als je niet scoort, kun je niet winnen. Ons doel blijft echter hetzelfde: play-off 1. We gaan het halen. Alleen hebben we een overwinnin­g nodig voor het vertrouwen.”

 ?? Foto BELGA ?? Paul-José Mpoku was de doelpunten­maker aan de Kehrweg.
Foto BELGA Paul-José Mpoku was de doelpunten­maker aan de Kehrweg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium