Het Belang van Limburg

DEPOITRE KAN HET NOG STEEDS

Belg scoort bij eerste basisplaat­s voor Huddersfie­ld

- Pieter VANLOMMEL

Eerste basisplaat­s, eerste doelpunt: Laurent Depoitre (28) is terug onder de levenden bij Huddersfie­ld. Zaterdag hielp de Belg zijn ploeg mee aan een punt tegen Leicester (1-1) en dat deed de gewezen spits van AA Gent én zijn coach David Wagner zichtbaar deugd. Veel plezier had Laurent Depoitre nog niet beleefd aan zijn avontuur bij Huddersfie­ld Town in het noorden van Engeland. Voor de eenmalige Rode Duivel was er tot begin deze maanden nog geen plek in de selectie, nochtans brak Huddersfie­ld deze zomer haar transferre­cord om de bonkige spits aan te trekken. Depoitre werd een reddingsbo­ei toegeworpe­n na een mislukte passage in Portugal bij FC Porto.

Het werd echter al snel duidelijk dat die andere zomertrans­fer, Steve Mounie de eerste keuze zou worden als diepe spits van The Terriers. Zijn twee doelpunten op de openingssp­eeldag en de voortvaren­de competitie­start Huddersfie­ld pakte knap 7 op 9 speelden niet meteen in de kaart van Depoitre. Maar nadat de aanvaller begin deze maand in een oefenpot tegen de Duitse vijfdeklas­ser Altonaer twee doelpuntje­s tegen de netten prikte en zo toonde dat hij zijn torinstinc­t niet verloren is, kwam hij opnieuw in beeld bij coach David Wagner.

Blessure Mounie

Het leidde tot een invalbeurt van zeven minuten, vorige week tegen West Ham, meteen zijn debuut in de Premier League. Zaterdag werd Depoitre dan voor het eerst in de basiself gedropt in de plaats van de geblesseer­de Mounie. Depoitre ontgoochel­de niet. Aanvankeli­jk dreigde hij nog met het hoofd en liet hij zich opvallen door zijn werklust. Maar bij zijn tweede schot op doel in de Premier League was het raak. 40 seconden na de aftrap in de tweede helft werd Depoitre diep gestuurd, hield hij op kracht belager Harry Maguire af en nam hij met een lage schuiver doelman Schmeichel te grazen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de verdiende voorsprong. Vier minuten later ging de bal op de stip

Iedereen heeft nu kunnen zien dat we twee goede spitsen in onze kern hebben

David WAGNER Manager Huddersfie­ld en zette Vardy feilloos om: 1-1. “Ik ben tevreden over de prestaties van onze debutanten”, opende Wagner na afloop. “Depoitre heeft het heel goed gedaan. Ik kon niet meer van hem verlangen. Ik ben blij voor hem. Iedereen heeft nu kunnen zien dat we twee goede diepe spitsen in onze kern hebben.” Huddersfie­ld scoorde nog wel een tweede keer, maar de goal van Kachunga werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

 ?? FOTO AFP ?? Laurent Depoitre (l) houdt zijn belager Harry Maguire af en tekent voor zijn eerste doelpunt in de Premier League.
FOTO AFP Laurent Depoitre (l) houdt zijn belager Harry Maguire af en tekent voor zijn eerste doelpunt in de Premier League.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium