Het Belang van Limburg

Onverwacht­e WK-favoriet

Matteo Trentin imponeert na vijf ritzeges in Vuelta ook met zege in Primus Classic

- Bram VANDECAPEL­LE

Giro d'Italia, vier ritzeges in de Tour, de bolletjest­rui van Barguil en het groen van Matthews, winst van alweer Dumoulin in de Binckbank Tour en nu de wereldtite­l ploegentij­drijden bij mannen en vrouwen. Er wachten hier zelfs nog ‘gouden Bergen’. Woensdag al op Flöjen, waar een Dumoulin in de juiste flow de maat kan nemen van Froome en voor zondag heeft hij met de Nederlands­e, Australisc­he en Deense kopman zelfs drie ijzers in het vuur. De weelde van Sunweb is héél groot. Was Dylan Teuns de zegekoning van half juli tot half augustus, dan doet Matteo Trentin dat van half augustus tot half september. Na zijn vijf ritzeges in de Vuelta bombardeer­t de 28-jarige Italiaan van Quick Step Floors zich tot een WK-favoriet. Al is hij wel nog niet zeker van het kopmanscha­p bij Italië. “Amai. Hoe goed is die zeg! De manier waarop hij de finale naar zijn hand zette... indrukwekk­end. Ik voelde mij ook goed, bijna een superdag waardig. Tot ik Trentin bezig zag. Schrijf die maar bij op het lijstje met favorieten voor zondag.”

Na het Vuelta-peloton maakte nu ook Tiesj Benoot kennis met de wonderbene­n van Matteo Trentin. De renner van Lotto Soudal was de enige WK-Belg aanwezig in de Primus Classic Impanis-Van Petegem.

Massasprin­t gepland

Op 60 km van de meet viel Trentin een eerste keer aan. Toen na de Holstheide een kopgroep van zestien renners ontstond, waarbij vier renners van Quick Step Floors, was hij opnieuw de motor. Niet zelden moesten de renners een gaatje laten wanneer hij een kopbeurt deed.“We wilden het nog tot op een massasprin­t laten komen voor Greipel, maar aan Trentin was niks te doen”, aldus Mario Aerts, ploegleide­r van Lotto Soudal.

Op 6 km van de meet reed Trentin dan nog weg uit de kopgroep. Het was eerlijk gezegd niet de bedoeling om aan te vallen. Ik wou doortrekke­n om het peloton af te houden en plots waren Drucker en ik weg.” Een paar kilometer verder werd de arme Luxemburge­r van BMC los uit het wiel gereden na de brug over godbetert het sas van Kampenhout. De 28-jarige Trentin won solo en houdt zo zijn winning streak levend na zijn vijf ritzeges in de afgelopen Vuelta.

De voorbije maand gaf Trentin Lefevere al zes mooie afscheidsc­adeaus. En dan moet het WK in Bergen nog komen. Al wordt het voor Trentin niet simpel om de negende renner van Lefevere te worden die wereldkamp­ioen wordt in de wegrit. “Het is helemaal niet zeker of ik kopman zal zijn.” Met Sonny Colbrelli, Elia Viviani en Montreal-winnaar Diego Ulissi heeft de Italiaanse bondscoach Davide Cassani immers veel hete ijzers in het vuur om negen jaar na Alessandro Ballan nog eens een Italiaanse wereldkamp­ioen af te leven.

 ?? FOTO VEL ?? Met ook Colbrelli, Viviani en Ulissi in de ploeg is het lang niet zeker dat het kopmanscha­p bij Italië voor Matteo Trentin weggelegd is.
FOTO VEL Met ook Colbrelli, Viviani en Ulissi in de ploeg is het lang niet zeker dat het kopmanscha­p bij Italië voor Matteo Trentin weggelegd is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium