Het Belang van Limburg

“Een bewogen koersje”

Stoffel Vandoorne zevende, zijn beste resultaat ooit

- Gert VERMERSCH

Stoffel Vandoorne finishte gisteren na een bewogen Grand Prix van Singapore als zevende, zijn beste resultaat ooit. Met een betere pitstop had het misschien nog beter gekund voor onze landgenoot, maar Vandoorne zette zelf geen wiel verkeerd. Hij werd na de race dan ook uitgeroepe­n tot één van de ‘Drivers of the Race’. “Hopelijk kan ik dit resultaat snel verbeteren”, zei Stoffel Vandoorne na de GP van Singapore. Geen uitspraak die hem beter kan typeren. Heeft hij net zijn met voorsprong beste prestatie uit zijn F1carrière neergezet, dan wil Vandoorne onmiddelli­jk meer en beter. Het lastige seizoen met de amechtige McLaren-Honda heeft zijn zegehonger duidelijk niet aangetast.

Geneutrali­seerd

De editie 2017 van de GP van Singapore was in ieder geval geen voer voor doetjes. De nachtrace startte voor het eerst in natte omstandigh­eden, wat het er voor de rijders extra moeilijk op maakte. De wedstrijd werd dan ook meer dan eens geneutrali­seerd om alle brokstukke­n te kunnen ruimen. Vandoorne wist echter alle valstrikke­n en schietgewe­ren te vermijden. “Ja, bewogen koersje”, grijnsde de West-Vlaming vlak na de finish. “Bij de start was het slalommen tussen de brokstukke­n. Ik moest helemaal buitenom om te vermijden dat ik ook in die kettingbot­sing werd betrokken. Jammer eigenlijk, want daar verloor ik wel een paar plaatsen.” Plaatsen die in Singapore moeilijk terug te winnen zijn. De stratenoml­oop mag dan weinig van de motor vergen - een voordeel voor Vandoorne, die zo weinig last had van het vermogente­kort van zijn Honda-motor - af en toe kan je een beetje power goed gebruiken. Om in te halen bijvoorbee­ld. Als dat op de piste niet lukt, blijft een goede pitstopstr­ategie over als alternatie­f. En daar schoot McLaren gisteren een beetje tekort. “Ja, die bandenwiss­el verliep niet perfect”, zei Vandoorne. “In mijn eerste ronde na de wissel haalde ik nog alles uit de kast om te proberen voorbij Palmer te geraken. Even leek dat te lukken, maar hij kon meteen opnieuw onder mij door kruisen. Maar goed, ik denk dat deze zevende plaats min of meer het hoogst haalbare was vandaag.” In de marge van de race in Marina Bay liet Fernando Alonso ondertusse­n doorschijn­en dat hij in de toekomst wellicht bij McLaren blijft. Een goede zaak, vindt Vandoorne. “We werken uitstekend samen en hebben elkaar de afgelopen weken naar steeds betere resultaten weten te pushen. Het klikt ontzettend goed tussen ons.” Winst voor Dessein en Metach Niels Desein (ATP 831) versloeg gisteren in de finale van het Futurestor­nooi in het Franse Mulhouse het Britse vijfde reekshoofd Edward Corrie (ATP 394) met 6-3, 4-6 en 6-3. *** An-Sophie Mestach won gisteren, aan de zijde van de Britse Laura Robson, de finale in het dubbelspel op het ITF-tornooi van Las Vegas. Zij klopten in de eindstrijd de Amerikaans­e tandem Sophie Chang/ Alexandra Müller, het derde reekshoofd in twee sets (7-6 (9/7) en 7-6 (7/2)). *** De Kazachse Zarina Diyas (WTA 100) won zaterdag het WTA-tornooi in Tokio. In de finale was de 23-jarige Diyas in twee sets te sterk voor thuisspeel­ster Miyu Kato (WTA 171): 6-2 en 7-5.

TRIATLON

Verstuyft beste in Weymouth Katrien Verstuyft heeft gisteren de Ironman 70.3 in het Engelse Weymouth gewonnen. Bij de mannen werd Kenneth Vandendrie­ssche derde.

WIELRENNEN

Degenkolb en Kopecky passen voor WK - De 28-jarige Italiaanse sprinter Andrea Guardini ruilt WorldTour-team UAE Emirates komend seizoen in voor het Italiaanse procontine­ntale team Bardiani-CSF. *** Marco Zamparella won zaterdag de Memorial Marco Pantani. In de sprint versloeg hij Diego Ulissi. *** De Duitser Max Walscheid (Sunweb) heeft de slotrit in de Ronde van Denemarken op zijn naam gebracht. De eindzege gaat naar de Deen Mads Pedersen (Trek-Segafredo) *** De Duitser John Degenkolb heeft zich afgemeld voor de WK wielrennen in het Noorse Bergen. *** Lotte Kopecky zal ook niet in actie komen op het WK. Tijdens de Lotto Belgium Tour liep de 21-jarige Kopecky een spierscheu­r op in haar hamstrings. *** De 21-jarige Benoit Cosnefroy (AG2R-La Mondiale) heeft zondag de 71e editie van de Grand Prix d’Isbergues (Fra/1.1) gewonnen.

SNOOKER

Higgins wint in India - John Higgins pakte de eindzege in het Indian Open, in de finale versloeg hij titelverde­diger Anthony McGill met 5-1. Vandaag start in Yushan (China) het World Open, Luca Brecel (WR 15) treft er in de eerste ronde Mike Dunn (WR 38).

RUGBY

All Blacks vernederen Springboks - Het Nieuw-Zeelandse rugbyteam All Blacks heeft zaterdag in Auckland een recordover­winning van 57-0 geboekt tegen de Springboks uit Zuid-Afrika. De All Blacks lukten op de vierde speeldag van het Rugby Championsh­ip liefst acht tries, goed voor veertig punten.

PAARDENSPO­RT

Bij de start was het slalommen tussen de brokstukke­n. Jammer, want daar verloor ik wel een paar plaatsen

Stoffel VANDOORNE

Nicola Philippaer­ts nipt naast podium - Slechts 23 honderdste­n van een seconde bleef Nicola Philippaer­ts met Chilli Willi verwijderd van een podiumplek op de Grote Prijs van Lausanne. De winst was voor de Duitse Simone Blum met met DSP Alice, voor de Franse combinatie Roger Yves Bost/Sydney Une Prince.

 ?? Foto EPA ?? Vandoorne (op voorgrond) werd na de race uitgeroepe­n tot één van de ‘Drivers of the Race’
Foto EPA Vandoorne (op voorgrond) werd na de race uitgeroepe­n tot één van de ‘Drivers of the Race’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium