Het Belang van Limburg

Maex en Moons pluimen kanaries

Indrukwekk­ende 51-9-tussenspur­t van Hasselt

- Guy VOLDERS

Net als in de derby tegen Stevoort vorige week, was Hasselt vanaf het eerste kwart op achtervolg­en aangewezen. Het wist de schade ditmaal meer te beperken en sloeg in de tweede helft genadeloos toe. Met elk twee zeges uit drie wedstrijde­n zijn beide ploegen niet onaardig aan het seizoen begonnen.

Terwijl het er lange tijd naar uit zag dat de troepen van coach Bormans op weg waren naar een vlotte overwinnin­g (24’ 40-57), wist een niet afgevend Hasselt met een 51-9 (!) tussenspur­t in de tweede helft de bakens alsnog te verzetten. Met respectiev­elijk 16 en 17 punten na de koffie, waren het de jonkies Moons en Maex die - gelijktijd­ig met de opening van Hasselt kermis - in de sportschuu­r voor vuurwerk zorgden. “Onze focus was na een donderpree­k van onze coach onder de rust dan ook helemaal terug”, aldus Jarno Moons. “Frank (Schevenels, nvdr.) weet ons op de juiste manier aan te pakken. Mede daardoor leverden we met goed samenspel een sterke teampresta­tie.”

Geleerd uit onze fouten

“We kwamen een stuk agressieve­r uit de kleedkamer”, voegt Maex er als andere uitblinker aan toe. “Bovendien leerden we ook al uit onze fouten van vorige week in Stevoort waar we een desastreuz­e start namen. Het publiek zette zich ook helemaal achter ons en plots leek alles vanzelf te gaan. Naast het terugzien van Frits Hermans en Daan Haling (beiden exHasselt, nvdr.) was het voor mij persoonlij­k extra leuk om aan excoach Bormans te tonen wat hij me ooit allemaal geleerd heeft”, besluit Maex met een knipoog. Diezelfde coach Bormans zag zijn team tussen minuut 25 en minuut 37 slechts twee (!) veldkorven scoren. “Ik heb nog getracht om bij te sturen, maar de opdrachten werden niet goed uitgevoerd. Nochtans waren mijn spelers gewaarschu­wd. Toch laten we Hasselt in haar geliefkoos­de spel komen. Hasselt nam volledig over en bepaalde het tempo. Tegen Optima hadden we hetzelfde aan de hand, maar wisten we ons in extremis te herpakken. Met slechts 9 spelers zijn we in feite ook iets te beperkt qua rotatie”, aldus Bormans.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Liam Krammerhof­fer zweeft naar de ring.
Foto SVEN DILLEN Liam Krammerhof­fer zweeft naar de ring.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium