Het Belang van Limburg

Topprestat­ie maar geen Supercup

Kustploeg scoort winnende korf on the buzzer

- Raf COMANS

Tate UNRUH Eén rebound scheidde Limburg United van de Supercup in een schitteren­de finale. Khaliq Spencer leek die beslissend­e rebound te pakken, maar de bal gleed van zijn handen af en kwam terecht bij Michael Myers. Die had amper tijd om aan te leggen maar mikte de bal

toch nog door de korf. Het was het verdedigen­d foutje te veel bij United dat wel zijn visitekaar­tje af gaf.

buzzer

“Ik ben heel fier op mijn ploeg, hoe we gevochten hebben. We hebben heel mooie dingen laten zien”, verbeet LU-coach Ronnie McCollum na afloop de ontgoochel­ing. “Het verschil zat hem in de details vandaag. Iedereen gaat zich die laatste fase herinneren, maar voordien geven we bijvoorbee­ld een aantal aanvallend­e rebounds weg waaruit zij scoren. Het zijn die kleine dingen die maken dat Oostende op het laatst nog de kans krijgt om de match te winnen. Als we daar beter uitblokken is onze voorsprong groter en winnen we waarschijn­lijk.”

5 fouten Heath

Beide ploegen maakten er een finale van om duimen en vingers bij af te likken. Het keerpunt in de match was het uitvallen van uitblinker Jordan Heath (6x3) met een onterechte, dan wel erg lichte vijfde fout. Onmiddelli­jk daarna loodste een voordien onzichtbar­e Elias Lasisi (ex-LU) Oostende met een driepunter en twee korven naar een 90-86-voorsprong. Monaghan boog om naar 90-91, maar nadat de drive van Salumu schitteren­d werd opgevangen, had Myers het laatste woord. “Dit doet pijn natuurlijk”, gaf Tate Unruh toe. “Maar goed, het is hun verdienste. Ze waren beter op het einde. Aanvallend mogen niet klagen als je ziet dat we 91 punten scoren, maar verdedigen­d moeten we de tegenstand­er absoluut beter stoppen.” Oostende coach Gjergja was ui-

MANNEN TOP DIVISIE 2B WILLEBROEK-TONGEREN 80-60

Na de sterke start van Willebroek (92) was het Tongeren dat via Eskens het betere basketbal bracht (10' 1621). Bij 28-28 viel Dieter Souveryns uit. De Limburgers waren volledig van slag en zagen de thuisploeg doorstomen naar 49-34 bij de rust. De Antwerpena­ars controleer­den daarna de match. BKT kon geen vuist meer maken.(rac)

EKEREN-LOMMEL 88-102

Lommel blijft na drie speeldagen ongeslagen aan de leiding. De Limburgers liepen in Ekeren meteen uit (0-8) en gaven de voorsprong van 10 punten die doorlopend op het bord stond maar één keer uit handen: 54-53 (23'). Wesenbeek, Gijbels en een goede invalbeurt van Michiels zorgden ervoor dat Lommel teraard tevreden met de tiende Supercup voor zijn ploeg, maar vond dat zijn ploeg verdedigen­d nog veel werk voor de boeg heeft. “We hadden een tactiek om Heath te beletten om driepunter­s te scoren, maar we faalden in de uitvoering daarvan. De communicat­ie tussen de spelers loopt nog niet zoals het moet.”

92 punten

Ook bij Limburg United kan het verdedigen­d een heel stuk beter. “We hadden een strategie. Verdedigen begint altijd met defense op de bal, maar dat deden we veel te slap in pick and roll-situaties. Dat gaf Oostende mogelijkhe­den. Daar moeten we dus nog aan werken. 92 punten tegen krijgen is inderdaad veel te veel”, stelde McCollum vast.

“Een dergelijke nederlaag komt harder aan dan dat je verliest met 20 punten”, gaf kapitein Wen Mukubu toe. “We weten wat we kunnen en waar we beter in moeten worden. Het is nog vroeg in het seizoen. Joe Rahon (onopvallen­d debuut, nvdr.) is ook nog maar twee dagen bij de ploeg en Jonas Delalieux is nog geblesseer­d. Maar proficiat aan Oostende.” opnieuw uitliep (66-75). Ster van de match was echter Martijn Hendrix die tot wanhoop van de thuisverde­diging kwistig assists uitdeelde, 8 bommen scoorde en zijn vrijworpen (11/11) aan 100 procent afwerkte.

ESNEUX-HASSELT 66-79

on the

Ook Hasselt blijft na drie speeldagen nog ongeslagen. De Limburgers hadden het aanvankeli­jk erg moeilijk met een viriel Esneux. Rust: 46-38. Hasselt kwam herboren uit de kleedkamer en nam met een 3-12 de leiding (49-50). De collectief sterke bezoekers gaven die koppositie niet meer uit handen.

 ?? Foto RUDY DECLERCK ?? Zack Monaghan (6) in duel met Jean Salumu.
Foto RUDY DECLERCK Zack Monaghan (6) in duel met Jean Salumu.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium