Het Belang van Limburg

“Nog veel progressie­marge”

Dilsen-Stokkem profileert zich meteen als titelkandi­daat

- Rob Kwanten

Debby Colla

De libero van Dilsen-Stokkem veegde bijna alles van de grond op het terrein van

Wellen. Bediende setter Gitte Cardeynael­s een hele match lang op haar wenken. Rots in de branding.

Lise Vandeweyer

Won met

Beringen bij

Mavoc Mechelen. Hoewel ze lichtjes ziek was, verving ze met verve de geblesseer­de kapitein Ilaria Bormans. Verdeelde en heerste aan de pass.

KAPELLE - AVOC ACHEL 0-3

Achel startte uitstekend. Het speelde van bij de start gefocust en had sterk aanvalsspe­l. De thuisploeg kwam er niet aan te pas. Hetzelfde verhaal in set twee. Set drie bracht iets meer spanning. Kapelle speelde alles of niets, wat enkele keren tot een voorsprong resulteerd­e. Avoc was echter niet van plan een vierde set te spelen, herstelde het evenwicht en ging erop en erover. Het was secuur in de verdedigin­g, sterk in het blok. Een scherp en geconcentr­eerd Achel kwam nooit in de problemen in deze uitmatch.

HEREN EERSTE NATIONALE HELIOS ZONHOVEN - GAVERE 3-0

Een ijzersterk Helios won overduidel­ijk met 3-0. Setter Gielen verdeelde vlot en vond in Theunis en vooral Steensels de geschikte afwerkers van dienst. Ook op het Dilsen-Stokkem titelkandi­daat in eerste divisie A? Jazeker. Tegen maar liefst 6 ex-Liga A-speelsters wist een piepjong Wellen snel waar het aan toe was. In die andere derby ging een sterk Alken met 1-3 winnen op het terrein van Diepenbeek. in de tweede set kon Wevoc, dat in extremis Laura Withofs zag uitvallen (verrekking in de bilspier), een vuist maken. Maar in moneytime gaf de ervaring van Mavo de doorslag. Wellen speelde goed, maar had geen verhaal tegen de slimme plaatsball­en van Tara Daerden. Libero Colla verrichte wonderen in het achterveld en kreeg terecht enkele open boekjes van het publiek. Zonhovense blok had Gavere geen antwoord. De jonge garde van coach Wim Baillien speelde vrij tegen een ervaren Felco, met ex-Liga A-speler Termote in de rangen. Enkel in set drie maakte Gavere een vuistje, al was dat eerder door het wat lakser geworden spel van Helios. Een oververdie­nde zege voor Zonhoven, dat het volgende week tegen titelkandi­daat Torhout moet opnemen.

HEREN EERSTE DIVISIE GEETBETS - HAASRODE B 3-0

In sets één en twee behield Bevo steeds ruime afstand en was het een maatje te groot voor Haasrode. In set drie zakte het niveau en toonden de bezoekers zich evenwaardi­g tot aan 17-16. Snoeiharde opslagen van Laurens Devolder en Tim Verplancke deden nadien de deur helemaal dicht. ben tevreden met de prestatie van mijn team,” aldus Wevoccoach Johan Herbots. “Maar dit Dilsen-Stokkem was receptione­el en verdedigen­d de betere. Volgende week krijgen we in Alken weer een herkansing.” Dilsen-Stokkem-oefenmeest­er Pascal Gora houdt de voetjes op de grond. “Ik zie nog veel progressie­marge. De 0-3 geeft een vertekend beeld. Net als Wellen speelEnkel

KAPELLE O/D BOS VTI BLOK HASSELT

VTI miste zijn seizoensta­rt. De thuisploeg begon enthousias­t en Hasselt moest steeds achtervolg­en. Kapelle bleek een maatje te groot. Hasselt vond geen antwoord op hun blok. In set drie eindelijk beterschap langs Hasseltse kant, maar matchwinna­ar De Jaegher loodste Kapelle naar een verdiende 3-0zege.

STALVOC BEVERLO MENDO BOOISCHOT

Booischot kwam het best uit de startblokk­en, maar al snel kwam een goed variërend Stalvoc langszij en trokken ze het laken naar zich toe. In set twee en drie bleef Booischot vechten voor elke bal, maar Beverlo was het scherpst op de belangrijk­e punten op het einde van elke set en haalde verdiend de zege binnen.

3 0 3 0

den wij ook behoorlijk wisselvall­ig. Ik zag goede dingen, maar ook te veel fouten. Typisch voor een eerste competitie­wedstrijd. Colla speelde heel enthousias­t en was verdedigen­d heel sterk. Receptione­el was het gek genoeg een van haar mindere wedstrijde­n, dus dat belooft voor de rest van het seizoen”, grapt Gora.

Op karakter

Alsof één derby nog niet genoeg was, kruisten Diepenbeek en Alken gisterenav­ond eveneens de degens. En het was Alken dat de verwachtin­gen inloste en met 1-3 won (setstanden: 25-19, 23-25, 2325, 22-25).

Onder impuls van Vermeulen en nieuweling­e Vanhorebee­k pakte de thuisploeg oververdie­nd de eerste set met 25-19. Het Diepenbeek­se blok stond als een huis en ook op de listige Alkense plaats“Ik ballen hadden de troepen van Sylvain Pinsart een antwoord. “Maar dan hebben we op karakter de match omgedraaid”, aldus Alken-coach Hans Minten. ”Eigenlijk heeft de jeugd ons over de streep getrokken. Leontien Briels (18) maakte het verschil op de hoek en Noa Sneyers (16), overgekome­n van Beverlo, deed het prima in het midden. Ik geef een pluim aan Diepenbeek, dat ons in de eerste set pijn heeft gedaan. Zij gaan heel wat ploegen het vuur aan de schenen leggen.”

 ?? Foto TOM PALMAERS ?? Schaekers (Wellen) probeert met een listig balletje Hulselman te verschalke­n.
Foto TOM PALMAERS Schaekers (Wellen) probeert met een listig balletje Hulselman te verschalke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium