Het Belang van Limburg

Lommel vloert stug Kinrooi

- Rob KWANTEN

Een nieuwe formule met play-offs moet de debatten weer nieuw leven inblazen in de provincial­e competitie­s. In eerste provincial­e bij de mannen zette Lommel zijn titelambit­ies in de verf op het veld van Kinrooi. Na de promotie van Stevoort en Achel naar tweede divisie kijkt iedereen naar Lovoc Lommel, dat zijn eerste wedstrijd zaterdag op het veld van een versterkt Kinrooi afwerkte. Passeur Victor Geerts zat bij Lommel vanaf de eerste bal goed in de wedstrijd, waardoor Jorik Janssen naar hartenlust kon scoren. Een portie vechtvolle­ybal in de tweede set draaide uit in het voordeel van Kivoc, bij wie Jordi Schabon, Tom Silkens en een goed serverende Lemmens voor de punten zorgden.

In set drie zakte Kinrooi als een pudding in elkaar. Kwaspen, Bianchi en Silkens werden al vlug gewisseld met het oog op set vier. Bij Lommel kwam Martijn Timmermans er eindelijk door. Kivoccoach Karsten Campsteyn zag tot overmaat van ramp Bart Van Den Hende geblesseer­d uitvallen en moest Silkens noodgedwon­gen in het midden posteren. Met 3 punten op rij maakte Kivoc in de vier- de set een 23-20-achterstan­d nog ongedaan, maar 2 scores van opposite Maes beslisten de partij in het voordeel van Lommel. “We zullen rekening moeten hou- den met dit Kinrooi”, aldus Martijn Timmermans. “Maar ik denk dat vooral Dilsen-Stokkem en Overpelt onze concurrent­en voor de titel gaan worden. De nieuwe competitie met tien ploegen en play-offs is interessan­t, maar ook gevaarlijk. De spelersker­nen zijn niet zo groot. Enkele blessures voor aanvang van de play-offs kunnen dodelijk zijn.” Carsten Campsteyn legde zich neer bij de nederlaag van zijn team. “Lommel had aanvallend meer in huis. Vooral in het midden stonden we nergens. Wij mikken op het behoud en de integratie van enkele jonge spelers. In de U17ploegen zitten enkele zeer interessan­te spelers die we maar wat graag willen laten doorstrome­n”, besluit Campsteyn.

Verder waren er ook 3-0-overwinnin­gen van Beverlo (op het veld van Hasselt) en Zonhoven (tegen Geetbets).

Meisjes eerste provincial­e

Geslaagd debuut voor Eisden, dat met 3-2 won van Stevoort. De opslagdruk van Katrien Truyen en Linse Nelissen maakte op cruciale momenten het verschil. Tongeren verloor de eerste set op het veld van Hasselt, maar daarna stond er geen maat meer op de 14-jarige receptie-hoekspeels­ter Marie Lambrix. Ook Sofie Ponsaers deed haar duit in het zakje. “Na een nerveuze start kwam de kwaliteit toch bovendrijv­en”, aldus T1 Niels Notelaers. “Ons piepjong team heeft vorig seizoen duidelijk stappen gezet. Nu libero Luyck is teruggekee­rd uit eerste divisie zijn we klaar om een gooi te doen naar play-off 1.”

 ?? FOTO MIST ?? Schabon en Van Den Hende tegenover Janssen.
FOTO MIST Schabon en Van Den Hende tegenover Janssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium