Het Belang van Limburg

“Chapeau voor die jonge gasten”

- Guy VOLDERS

Houthalen en Tongeren maakten er zondagavon­d een echte

van waarin de Eburonen aan het langste eind trokken. Zolder won niet zonder moeite van Bree en blijft net als Alken (dat Maasmechel­en versloeg) ongeslagen. Stevoort hield de punten thuis tegen Lommel. In tweede provincial­e blijft Hasselt C foutloos, net als Optima B, Lummen en Pelt. Bij de dames won Lummen vlot van Pelt.

thriller

In een aangenaam kijkstuk waren Tongeren en Houthalen mekaars evenknie na het eerste kwart: 25-25. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd tot de rust (41-42). Via twee bommen hielp Proesmans Tongeren aan 10-puntenkloo­f bij 55-45(24’) maar Poelmans en Vanderheyd­en (4x3) keerden vervolgens de rollen om: 60-68(32’). In een uiterst spannend slot was het de ervaring van Menten en andermaal cruciale bom van Proesmans die over de match beslisten. “Eindelijk hebben we onze eerste zege beet”, aldus een tevreden Menten. “Vanavond waren we voor het eerst ook helemaal compleet. We geraken stilaan ingespeeld op elkaar want zelf miste ik als nieuwkomer ook een stuk van de voorbereid­ing omwille van mijn huwelijksr­eis. We wisten dat we ons aan met Houthalen aan een te duchten ploeg konden verwachten. Chapeau overigens voor al die jonge gasten die het ons meer dan moeilijk maakten. In het slotkwart konden Sam (Proesmans, nvdr.) en ik gelukkig het zeil naar ons toetrekken. Maar als team stonden we er evenzeer.”

Moneytime

Coach Bardakci van Houthalen was ondanks de nederlaag niet helemaal ontevreden. “Dit was een heel leerrijke match voor ons. In moneytime vergeten we het eigenlijk af te maken. Nummer 12 (Menten, nvdr.) doet de match in hun voordeel kantelen. Er liepen bij ons meerdere kadetten bij en dan betaal je in sommige matchen leergeld. Het is onze bedoeling om die youngsters in de loop van het seizoen beter te maken. Met spelers als Poelmans, Ceyssens en vooral ook Ruud Patteet beschikken we toch ook over de nodige ervaring.

 ?? FOTO MIST ?? Martijn Buckinx in duel met Gijbels en Vanderheyd­en.
FOTO MIST Martijn Buckinx in duel met Gijbels en Vanderheyd­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium