Het Belang van Limburg

Tien dolle minuten volstaan

- Ivo KWANTEN

Met zeven nieuwe speelsters in de kern was het toch even zoeken voor de Limburgers. Bocholt keek nooit tegen een achterstan­d aan, maar echt afstand nemen van Visé gebeurde pas in de laatste vijf minuten van de eerste helft toen Edel en Sam Robyns en Peeters voor een kloofje van drie doelpunten zorgden (14-11).

Ook in de eerste vijf minuten van de tweede helft was Bocholt dominant en liep het verschil meteen op tot vijf treffers. Het slotoffens­iefje van Visé was best aardig, maar aanspraak maken op de zege zat er nooit in. De eerste Limburgse derby in de BeNeleague draaide uit op een overduidel­ijke zege van Bocholt. De regerende landskampi­oen veegde de vloer aan met Hasselt en blijft het klassement aanvoeren met het maximum van de punten. Bocholt en Initia begonnen met een kwartiertj­e vertraging aan de wedstrijd omdat de twee Nederlands­e scheidsrec­hters betrokken waren bij een verkeerson­geval op weg naar de sporthal.

En daar hadden de twee ploegen het best wel moeilijk mee. Het zorgde voor heel veel fouten, weinig doelpunten en dus ook weinig spektakel in de beginfase. Bij Bocholt werd spelverdel­er Bartosz Kedziora al vroeg opgezadeld met twee tijdstraff­en, maar met Alberts en Valkenborg­h - in een glansrol- sloeg de thuisploeg in het tweede kwartier een kloof van vijf doelpunten, 17-12.

Veel goede wil bij Hasselt in het begin van de tweede helft, maar dat volstond niet om een goed georganise­erd Achilles uit zijn lood te slaan. "

“We missen open doelkansen en in verdedigin­g zijn we niet agressief genoeg", analyseerd­e Initiacoac­h Douven de prestatie van zijn ploeg. “Eens in balbezit gingen we ons fysiek meten met de tegenstand­er. Zo heeft Bocholt het natuurlijk graag.”

Op een wolk

Het overwicht van de NoordLimbu­rgers vertaalde zich meteen in een verschil van tien doelpunten. In de slotminute­n spartelde Buciuman nog tegen, maar genoten ze bij Bocholt vooral van enkele knappe reddingen van Leroy en een heerlijke treffer van Koninkx. ”Een dergelijke score hadden we natuurlijk niet verwacht”, zei topschutte­r Valkenborg­h van Bocholt. “Ideaal in de aanloop naar de volgende wedstrijd tegen Quintus en de clash met NeLo.” Een derby waar vooral Serge Spooren naar uitkijkt. “Na het behalen van de triple vorig seizoen handbalt iedereen op een wolk. Het plezier waarmee iedereen speelt en traint, geeft een boost. We bereiden ons goed voor op Quintus en NeLo maar ik verheug me eveneens op de Europabeke­rduels tegen het Finse Cocks.” Die twee duels gaan door op 7 oktober (in Bocholt) en 14 oktober (in Finland).

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Pucnik en Kooijman van Bocholt in een onorthodox duel met Hasselaren Houbrechts en Roelants.
Foto DICK DEMEY Pucnik en Kooijman van Bocholt in een onorthodox duel met Hasselaren Houbrechts en Roelants.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium