Het Belang van Limburg

“Tegen Genk is een uitzonderi­ng”

Cavelier verliest maar is wel zeker van Masters

- Jeroen FISSETTE

Hij won dan wel niet, maar zijn doel had hij eigenlijk voor de finale al bereikt. Thibault Cavelier was immers al na zijn zege in de halve finale zeker van zijn stek bij de Masters. Zijn verlies in de finale tegen Robbe Spitters viel hem dan ook niet zo zwaar. Want Cavelier liep nog op een klein wolkje. “Ja, ik ben supporter van STVV en ging uiteraard naar de match tegen Genk. Ik heb een abonnement en ga elke thuismatch kijken. Deze tegen Genk kon ik zeker niet missen. Met een groep vrienden zitten we in het sfeervak en wij proberen daar wat ambiance te maken. Na de winst zijn we natuurlijk wat blijven plakken. Nu, dat doe ik niet altijd, hoor. De match tegen Genk is een uitzonderi­ng.”

STVV-RC Genk

Maar het ging dus over tennis. Toen Cavelier naar Stayen wandelde, was hij al zeker van die plaats bij de Masters. Die zekerheid kwam er in de halve finale ook na een bizarre match. “Tja, ik stond vierde bij de Masters voor het tornooi begon. De halve finale tegen Sebastien Renquin was een erg lange wedstrijd. Bij 5-5 in de derde set kreeg hij plots krampen. Ik had in de tweede set al een matchbal gehad, maar in de beslissend­e set stond ik 4-1 achter. Bij 5-5 kreeg hij dan krampen. Daardoor was ik ineens zeker van het criterium. Dat is de eerste keer dat ik zover kom.”

VKM Sint-Truiden

Cavelier zette tot nu ook niet al zijn troeven op tennis. “Neen, ik speelde bij de juniors van VKM Sint-Truiden. Maar tennis speel ik al van mijn vijfde. Dat blijft mijn hoofdsport. Bij VKM ga ik stoppen. Ik ga alleen nog wat zaalvoetba­l spelen, maar dat is niet meer dan cafévoetba­l”, aldus de 19-jarige Cavelier. En dat het tennisseiz­oen op zijn laatste pootjes loopt, vindt Cavelier ook niet zo erg. “Ondertusse­n zal ik zo’n 80 wedstrijde­n gespeeld hebben. Dat begint wat te wegen. De kwaaltjes komen dan plots opduiken.” Zijn tegenstand­er Robbe Spitters moest gisterenav­ond laat nog eens aan de bak. En ook daar kwam het tot een driesetter. Met een minder goed resultaat. “Ja, ik speelde niet meer zo goed als deze middag. Maar ik ben tevreden over mijn seizoen. Dat zit er nu op. Nu kan ik met een goed gevoel wat rusten”, aldus Spitters direct na zijn tweede driesetter van de dag.

WIMBLEDON

Cleeren en Liebens - In enkel heren 1 was de eindzege voor Niels Cleeren. Hij versloeg Laurens Taels met twee keer 6-4. Jules Persoons (B+2/6) stuntte in EH2 tegen Rodrique Vansnick (B-15). In ED1 was de hoofdprijs voor Klaartje Liebens: zij nam vrijdagavo­nd al de maat van Victoria Kalaitzis. Lore Mewis snoepte in ED4 de zege af van Tessy Lichter, Seppe Vranken blijft ongenaakba­ar in EH6.

STARTENDE TORNOOIEN

Ook voor het gastronomi­sch dubbeltorn­ooi van TC Mol zijn er met 632 koppels heel veel inschrijvi­ngen. Vooral de laagste reeksen tot 15 en 30 punten zijn erg sterk bezet met telkens meer dan 60 deelnemers. *** Voor het laatste jeugdsterr­entornooi, bij GT Tessenderl­o, zijn er 173 deelnemers en voor het dubbeltorn­ooi zijn er nog eens 768 koppels. De inschrijvi­ngen werden vervroegd afgesloten omdat voor sommige reeksen het maximum werd bereikt. Op de tabellen staan enkele bijzondere namen zoals de Turkse Anil Cemre (ITF 790)

*** Op TC De Alk startte zaterdag het Septembert­ornooi, een tornooi waaraan alleen gedubbeld wordt. 14 tabellen staan op het programma: vijf bij de heren, vier bij de dames en vijf in het gemengd, goed voor 428 duo’s.

INTERGEWES­TELIJKE EINDRONDE

Belgische kampioenen - Bij het ter perse gaan waren al enkele Belgische interclubk­ampioenen gekend van de intergewes­telijke eindronde bij de dames. Zo won KTC Diest in vierde afdeling met Charlotte Vankerkhov­en, Julie Tombeur, Bo July, Justien en Laura Coomans. In vijfde afdeling pakte TC Hamont de titel met Lonne Vriens, Tine Creemers, Indira Beliën en Eleonora Santilli. TC Bocholt (D2), TC Meulenberg (D6) en De Boneput (D7) sneuvelden in de finale.

 ?? Foto SVEN DILLEN‘ ?? Thibaut Cavelier. (Inzet: Robbe Spitters).
Foto SVEN DILLEN‘ Thibaut Cavelier. (Inzet: Robbe Spitters).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium