Het Belang van Limburg

“Ervaring gaf doorslag”

Genkenaars een uur lang met tien

- Geert STIENISSEN

Twee heerlijke goals, daarna een uur lang met tien en toch op geen enkel moment in de problemen. “Het tekent voor de ervaring en de positieve drive van mijn kern”, aldus een overgelukk­ige coach Tomas Damauntas. In een evenwichti­g openingskw­artier brak Jerome Kroonen de ban voor Termien. De jonge aanwinst van Roda JC krulde een vrije trap vanop de rand van de zestien over de muur in het kruis. De Genkenaars kwamen nu echt onder stoom. Een ingestudee­rd nummertje luidde de dubbele voorsprong in. “Ik trapte de hoekschop laag richting Jeunen, die vanuit de eerste zone op doel trapte. Een knappe parade van de goalie verhinderd­e het doelpunt. Gelukkig kon ik in de rebound het leer toch nog op de kruin van Pieter schilderen zodat we alsnog samen konden vieren”, knipoogde Mustafa Yildiz.

Maar de ontnuchter­ing volgde snel. Een uitstekend acterende Kroonen duwde zijn tegenstrev­er bij een opstootje domweg tegen de grond. Rood was het logische verdict. Net als op het veld was “Musti” een baken van rust in zijn wedstrijda­nalyse.

“We trainden een hele week op het klein houden van de linies. De taken waren dus duidelijk en daarom gaven we na het rood karton amper ruimte weg. Dat was belangrijk want voetballen kunnen we. Net als verleden seizoen is het onze eerste betrachtin­g om verzorgd voetbal op de mat te brengen. Zelfs met een man minder slaagden we daar regelmatig in. ” Tomas Daumantas had niets dan lof voor het leeuwenhar­t van de spelers: “Na die rode kaart merkte je dat onze groep echt wel goed in mekaar zit. We gaven helemaal niets weg. We hadden wel een man minder op het veld maar onze ervaring gaf de doorslag. De eerredder van Ternesse in de slotsecond­e was er enkel voor de statistiek­en. Na de 7 op 9 wordt het zaak om zo lang mogelijk in de kop van de stand mee te draaien. ”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Kenneth Ulenaers (links) schermt de bal af voor Tom Vandyck
FOTO DICK DEMEY Kenneth Ulenaers (links) schermt de bal af voor Tom Vandyck

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium