Het Belang van Limburg

Enkele weken zo”

-

er geregeld afliepen, maar ofwel belandde het leer niet binnen het doelkader of was het schot te zwak om Valkeners te verslaan. En inderdaad, soms werden ook niet de juiste keuzes gemaakt, maar de supersonis­che D'Arnese was vaak zo snel dat ook z'n eigen ploegmaats niet konden volgen en er centraal zelden aanspeelpu­nten opdoken.

Hoe dan ook, Park startte sterk aan elke helft en had moeten scoren. Grossi haalde echter tot twee keer toe het doelkader niet en D'Arneses schot in de kleine hoek werd door Valkeners gestopt. Ook in de tweede periode slaagde Park er niet in uitstekend­e

Kristof Meykens Trainer van Herk FC doelkansen af te ronden. Pinna kwam een zucht te kort, Di Sancarlo poeierde op de paal, Lucassen besloot z'n solo naast, Grossi kreeg de vrije baan maar deed er niks mee, D'Arnese deed hem dit na, en nadien strandden beiden en ook Di Sancarlo nog op een attente Valkeners. En Herk? De gasten gingen pas echt overtuigen in het slotkwarti­er. Ref Wielockx trok tien gele kaarten (in een faire wedstrijd) en daar werd Park het slachtoffe­r van toen centrale verdediger Bartoli tegen z'n tweede aanliep. Van dan af drukte Herk constant en Vangeneugd­en en Willems troffen het doelkader alvorens Van Geneugden op een ingeoefend­e vrijschop met Quintiens het lot van de thuisploeg bezegelde. “Een pasje opzij, de muur die meegaat en de teruggegev­en bal die door de opening gaat en afwijkt. Zo gaat dat", zei smaakmaker D'Arnese. "Nochtans hadden we bijna de perfecte match gespeeld. Goed georganise­erd ook, maar het lag aan de afwerking.”

“Alles wat vorig seizoen lukte, zit nu tegen”, vulde coach Garcia aan. “Ik moet de spelers felicitere­n voor hun inzet. We hebben een goede match gespeeld. Als we dit voetbal blijven brengen, pakken we nog punten. Het seizoen is immers nog lang.”

Bij Herk gaf coach Kristof Meykens volmondig toe dat zijn mannen een zege op een diefje hadden behaald. “Dit Park is een goede ploeg”, zei Meykens. “Voor ons viel de bal goed, voor hen niet. We hebben wel werkkracht getoond. Op Borghs na spelen we met dezelfde ploeg als vorig jaar, want onze tweede 'aankoop' Buekers is nog out. Negen op negen is natuurlijk een geslaagde start, maar op de eerste plaats moeten we nederig blijven.”

Negen op negen is natuurlijk een geslaagde start, maar laat ons vooral nederig blijven

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium