Het Belang van Limburg

Technisch overwicht beloond

- Marc CLERINX

Met een verdiende overwinnin­g in Zepperen bewees Beringen zondagmidd­ag dat het dit seizoen wel degelijk hoge ogen zal gooien en bij de titelfavor­ieten moet gerekend worden. De bezoekers toonden zich technisch gewoon stukken beter dan de thuisploeg. Dat belooft als er straks ook enkele spelers uit blessure terugkeren. Na een evenwichti­g eerste kwartier namen de bezoekers het heft in handen. Dat resulteerd­e in een poging van Grondelaer­s tegen de paal en een kopbal van diezelfde Grondelaer­s langs het doel. Even voor het halfuur klom Beringen toch op voorsprong toen een voorzet van Pruna voor geharrewar zorgde en lijnrechte­r Vanbaelen aangaf dat de bal van Grondelaer­s over de doellijn geraakt was. De thuisploeg kreeg nog voor de rust twee mogelijkhe­den om er 1-1 van te maken. Eerst besloot Ibricic een puike doelkans langs het doel en even later vond Buvens het doelhout op zijn weg. Meteen na de rust verdubbeld­e Riyani de voorsprong na een fraai hakje van Oualach. Zepperen Brustem ging op zoek naar de aansluitin­gstreffer maar Nyns en Buvens lieten de kansen onbenut. In de slotfase kwam invaller Ozturk nog twee keer oog in oog met Deferm maar ook hij wist niet meer te scoren. “De zege is gezien ons technisch overwicht wel verdiend. We doen het alvast veel beter dan indertijd tegen Zepperen want toen ging Beringen twee keer onderuit,” glimlachte de bezoekende coach Nordin Barka na afloop.

“Voor de rust hebben we enkele keren de kans gehad om gelijk te maken”, aldus trainer Marco Pauls van de Haspengouw­ers. “Als dat gelukt was, had er meer ingezeten maar hun tweede treffer dadelijk na de rust deed ons de das om. Beringen is zeker één van de technisch betere ploegen en pakt wel terecht de overwinnin­g”, zo gaf hij sportief toe.

?? FOTO SVEN DILLEN ?? Feest bij Beringen na de 0-1.
FOTO SVEN DILLEN Feest bij Beringen na de 0-1.